svētdiena, 2012. gada 8. jūlijs

Mocarellas nūjiņas

Gatavojot kabaču rullīšus, palika pāri man viens iepakojums mocarellas siera. Viss jau būtu labi, ja vien es to jau nebūtu izņēmusi no iepakojuma. Līdz ar to, vajag ātri izlietot, savādāk pazudīs ledusskapī aizmirstībā. Ko lai gatavo? Tā, kā pusdienas jau gatavojās pilnā sparā, bija jāizdomā kādas uzkodas. Varētu jau izlietot salātos, bet nekā prātīga mājās nebija. Gaidīt līdz rītdienas karstmaizēm, arī negribējās. Un te!! Prātā iešāvās doma, ka virsu kā uzkodas piedāvā siera nūjiņas. Parasti gan klāt servējot kādu mērcīti. Es gan iztiku bez mērcītes, bet sieru sagriezu un sacepu. Tiesa no tā viena gabala nekas daudz nesanāca, līdz ar to arī uzkoda pazuda pār'desmit sekunžu laikā!

Tātad, mums vajadzēs:
mocarellas sieru
olu
rīvmaizi
eļļu cepšanai

Gatavošana primitīvāka par primitīvu. Sieru sagriež šķēlēs un katru šķēli sagriež salmiņos, cik lielos vien vēlas. Olu sakuļ atsevišķā bļodiņā un atsevišķā bļodā izber rīvmaizi. Sagrieztos siera stienīšus sākumā iemērc olā, tad rīvmaizē, tad atkal olā un atkal rīvmaizē. Kopumā es tā mērcēju kādas 3 reizes, lai maizes garoza biezāka un siers nekūst pa malām.






Pannā ielej labi daudz eļļas. Es pat ieteiktu nelielā katliņā, lai ieliktās siera nūjiņas tur viegli peldās, līdz ar to ātri izcepas. Jo siers jācep maksimums 30 sekundes. tiklīdz garoziņa paliek zeltaina, ņem ārā. Notecina no liekās eļļas un servē galdā. Klāt var pasniegt kādu mērci, bet garšoja arī tāpat labi.




Ehh, skatoties atkal siekalas mutē saskrēja. Protams, mocarellas vietā var ņemt jebkuru citu sieru. Svarīgākais tā rīvmaizes garoziņa.

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. siers nekusīs ārā, ja nūjiņas pirms tam sasaldē. tas gan prasa bišķi laiku :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par padomu, nākamreiz, kad nebūs jātaisa uz sitiena, noteikti izmantošu saldētavu :)

      Dzēst