svētdiena, 2012. gada 29. jūlijs

Grilēta paprika ar salami un mocarella sieru

Nu ko! Ārā karstumiņs ne pa jokam. Šodien termometrs rādīja akurāt +34 grādus. Es miru nost, cienītais palika aizvien žirgtāks un žirgtāks. Nu ko! Nu neko!
Kopš piektdienas vakara līdz šodienas pēcpusdienai nodzīvojāmies jūras krastā. Bija mums tāds Duntes chillouts. Vairākas ģimenes ar bērniem azotē devāmies padzīvot pie jūras. Teltis ir, mazs grils un kempinga gāzes plītiņa līdzi un var padzīvot zaļi. Visa diena svaigā gaisā, ūdens, saule un laba kompānija. Atvases gan, šodien izskatījās pagalam sagurušas. Ja vakar no ūdens knapi dabūju laukā, tad šodien jau jūra bija apnikusi. Bet tak neticēja, kad vakar saukdama pasildīties, teicu, ka jūra nekur nepazudīs. Neticēja.
Bet laiks bija fantastisks, ūdens slapjš un naktis romantikas pilnas. Sajūta, ka nevis divas dienas, bet veselu nedēļu pie jūras dzīvojusies.
Protams, paralēli chiloutam, bija arī jāgatavo ēst diezgan paprāvam ēdāju pulciņam, vesliem 14 gabaliem. 6 pieaugušajiem un 8 bērniem. Tad nu vakara uzkodām gatavoju grillētas paprikas. Māsas 13gadīgais dēls novērtēja ļoti atzinīgi un beigās iemanījās noēst lielāko daļu no pagatavotā daudzuma. Bet prieks, ka jaunēklim garšoja. Ak, jā.. jaunēklis ar manu māsu uz Dunti brauca ar riteņiem. Tiesa, māsai pēc Alūksnes brauciena, Dunte tik tāda iesildīšanās vien sanāca.

Tātad, mums vajadzēs:
mazas paprikas
salami desu
mocarella sieru
garšvielas dārzeņu grilēšanai

Daudzumi jau kārtējo reizi atkarīgi no ēdāju daudzuma. Man bija 14 paprikas, kuras pārgriezu uz pusēm. Iztīrīju no sēklotnes.
Paprikas pusītes apkaisa ar garšvielām, liek iekšā šķēlīti desas un šķēlīti mocarellas siera. Liek uz grila grilēties, līdz paprika kļuvusi mīksta un siers pakusis.




Grilu nevajag ārprātīgi karstu, tad sanāks kā man ar pirmajām paprikām, ātri veidojās oglīte. Bet mēreni siltu, lai paprika bez oglītes apvalciņa labi izkarsētos un kļūtu mīksta. Var gatavot arī cepeškrāsnī. Kā uzkoda, garšoja ļoti labi. Man prasījās pikantāku desas šķēli.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru