trešdiena, 2012. gada 27. jūnijs

Zemeņu plātsmaize

Tas, ka receptes nāk aizvien grūtāk un grūtāk tas ir fakts. Ik pa laikam iezogas doma, varbūt visu mest pie malas? Jo lai arī ir ļoti, ļoti daudz recepšu, kuras es varētu izmēģināt, tomēr ģimenes budžets ir ierobežota lieta un arī ģimenes locekļi ilgojās, kā pēc frikadeļu zupas, tā arī pēc kotletēm, slinkajiem tīteņiem utt. Tādēļ, man diezgan nākas palauzīt galvu lai visas šīs lietas veiksmīgi apvienotu. Jāsaka, ka pati esmu diezgan konservatīva un baigi eksperimentēt ar jaunām lietām nemaz tā netiecos. Vēl jau tas, ka tagad recepšu blogu ir ārkārtīgi daudz un atkārtoties man tā īsti netīkas. Vienīgā atruna, ka cenšos visu procesu sabildēt soli pa solim, bet... nu jau arī šajā lauciņā ir diezgan daudz profesionāļu.
Bet nu labi, pietiks par depresīvo! Klīstot pa veikaliem, secināju, ka eu!!! Sen nekas salds nav taisīts. Baigi gribas kaut ko garšīgu, pašceptu. Un kad es, te no pirmsvētku apsveikumiem dabūju vienu rabarber plātsmaizi, sapratu, ka jācep tieši plātsmaize. Bet ar ko? Zemenes? Ir taču zemeņu laiks, vai ne? Ir vēl?? Nu ko, tapināju augšā un lūk rezultāts!

Tātad, mums vajadzēs:
3gl miltu
200gr sviesta
5 ēd.k. skābā krējuma
4 ēd.k. cukura
500gr zemeņu
3 ēd.k. iebiezinātā piena ar cukuru

Sākumā gatavo mīklu. Sviestu sagriež mazos gabaliņos, vēlams istabas temperatūrā. Pievieno 3 glāzes miltu, 4 ēdamakarotes cukura un 5 ēdamkarotes skābā krējuma. Visu samīca viendabīgā masā.



Zemenes sagriež šķēlītēs un samaisa ar 3 ēdmakarotēm iebiezinātā piena ar cukuru.


Mīklu izklāj uz cepamās plāts atstājot nelielu gabalu dekorēšanai. Virsū liek zemenes un pāri no pāri palikušās mīklas izveidotas "līstītes". Liek apmēram 200grādos un cep kādas 30-40minūtes līdz gatavs.






Viss! Lieto pēc nepieciešamības!

Labu apetīti!

5 komentāri:

  1. Zitiņ, Tu mani iedvesmoji. Kūka ir cepeškrāsnī. Ja ir tikpat garšīgi, cik ātri pagatavojams, tad... mmmm.... Atskaitīšos, kad būs gatavs! :))

    AtbildētDzēst
  2. Esmu mēģinājusi cept līdzīgas kūkas, bet -ja pildījums ir šķidrs (vai šķīstošs - kā rabarberi, zemenes) - tad mīklas kārtiņa zem pildījuma pēc cepšanas ir tāda kā izmirkusi, neizcepusies. Tā arī šoreiz iznāca. Vai no tā var izvairīties vai arī tā jābūt?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Zin, tā precīzi atbildēt nespēšu :)Man liekas, ka tā tam vnk. jābūt.

      Dzēst
    2. Pirms tam var nedaudz pacept mīklu neuzliekot vēl zemenes. Tas der arī taisot ābolu pīrāgus, kuriem arī ir nedaudz kraukšķīga mīkla/garoziņa.

      Dzēst
    3. Tiešām, 12 minūtes jāpacep 200 grādos tikai mīklu, tad izņem ārā un liek virsū zemenes!.

      Dzēst