trešdiena, 2012. gada 27. jūnijs

Vistu aknas ar jaunajiem kartupeļiem

Labs vakars!
Nu ko, pēdējā nedēļa jūnijā un tad man sāksies divu nedēļu ilgs atvaļinājums. Manam cienītajam uz šīm divām nedēļām ir diezgan brangi plāni, es pat teiktu kā Napoleonam! Es gan gudri paklusēju un māju ar galvu, nu ja nu ja mīļais, tad jau redzēs kā sanāks. Bet pagaidām vēl šī nedēļa godam jānostrādā. Darbā jau ar, visādas pārmaiņas notiekas, kāds aiziet, kāds atnāks. Vismaz nav garlaicīgi.
Uz tuvējām brīvdienām plānoju braukt uz mežu. Sakot, ka jau esot gailenes atronamas, ies ka nu pārbaudīs, vai tā ir taisnība. Pie reizes atvasēm prieks par nakšņošanu telti, vecākiem - par jauko kompāniju.
Taču kamēr vēl šeit pilsētas bruģi deldējam, domāju, ko gatavot pusdienās. Jāsaka, ka klājas grūši. Idejas absolūti nulle un nekas no cienītā piedāvājuma klāsta neuzrunā. Te pāris dienas atpakaļ uztaisīju vistu aknu pastēti un secināju, ka man dikti gribas aknas. Ceptas ar kartupelīšiem. Mmm... Klīstot pa veikalu uzdūros mazajiem jaunajiem kartupelīšiem. Protams, ka ievestie, bet tas nav svarīgi. Te nu raisījās doma par šiem kartupeļiem, aknām un cepeškrāsni. Vienkārši un gardi, tas ir fakts!

Tātad, mums vajadzēs:
600gr vistu aknas
1kg mazos jaunos kartupelīšus
2 nelielus sīpolus
2-3 kūpināta speķa šķēles
200ml saldā krējuma (var arī skābo)
sāls
pipari

Sākumā nomizojam kartupeļus. Izrādās, ka miza grūti kasījās nost, nolēmu tos mizot tāpat.
Nomizo un sagriež sīpolu un speķi. Liek uz pannas cepties, līdz sīpoli sāk kļūt zeltaini. Pēc tam ber klāt pie kartupeļiem, kas jau iebērti cepšanai paredzētajā traukā. Pievieno saldo krējumu un sāli.



Pēc tam ņemam aknas. Notīrām no visa liekā un neapetelīgā, un sagriežam mazākos gabalos. Uz tās pašas pannas, uz kuras cepās speķis ar sīpoliem, liekam virsū aknas, pārkaisām ar sāli un pipariem un uz lielas liesmas cepam, līdz viss izdalījušais šķidrums iztvaikojis. Minūtes 15.



Tad liekam virsū kartupeļiem un liekam cepeškrāsnī cepties. 220grādos līdz kartupeļi mīksti. Es gan cept, trauku pārklāju ar folliju. Viss atkarīgs kāda krāsns. Var jau kartupeļus ielikt ātrāk un kad tie sāk palikt pusmīksti, tad tikai aknas pievienot.


Lūk, sātīgas vakariņas gatavas. Ideāli garšo, ja vēl klāt kādi svaigie salāti.


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru