svētdiena, 2012. gada 24. jūnijs

Vista kokosa - majonēzes - kivi marinādē

Labs vakars Jāņu vakarā!
Mēs mājās no Ventspils līgošanas. Kopumā svētki pagāja godam un laiks bija labs. Lai gan nedaudz vējelis pūta, tomēr lietus mūs netraucēja un odi ne tik. Ideāli, ne? Protams, kā jau ģimenes cilvēkam pieklājas, gulēt gāju saules lēktu nesagaidījusi. Kā nekā, šodien bija jābrauc mājās un rīt jau atkal jāstājas darba ļaužu ierindā, lai veiktu savus dienišķos pienākumus. Taču gribu pastāstīt vēl ko, atceļā mielojos ar neaprakstāmi gardām un lielām zemeņogām. Man, kurai zemenes ir diezgan vienaldzīgas, šīs ogas spēja izraisīt neaprakstāmu sajūtas un nedaudz skumjas. Skumjas tāpēc, ka zinu veikalos un tirgos man šādas ogas neredzēt kā savas ausis.
Bet nu tagad atpakaļ pie tēmas. Tā kā mēs svinējāmies 4 ģimenes kopā, nolēmām, ka ņemsim līdzi to, ko paša ģimene ēdīs. To tad visu saliekot kopējā katlā un ēdīs nost. Taču apdomājos un secināju, ai... ko tur. Labāk pagatavošu tā, lai pietiek visam baram. Gatavoju grauzdiņu salātus un nolēmu iemarinēt vistu. Par šo kombināciju kokosriekstu piens, majonēze un kivi, pastāstīja mans svainis. Teicās, ka esot ļoti labi. Vista sanākot ārkārtīgi sulīga un maiga. Es biju nobriedusi marinēt vistas fileju, taču stāvot pie gaļas stenda sapratu, ka pirkšu spārniņus. Arī tiem nebija ne vainas šajā marinādē. Atsauksmes bija labas!

Tātad, mums vajadzēs:
2.5kg vistu spārniņus
1/2 paciņa majonēzes
1/2 bundžiņa kokosriekstu pienu
3 nelielus kivi
2 ķiploku daiviņas
sāls

Daudzumi norādīti uz 8pieaugušo un 9 bērnu skaitu. Ja spārniņus liek mazāk, attiecīgi arī viss pārējais uz aci. Varētu pietikt pat 1 neliels kivi. Filejai varētu saglabāties šādas pašas proporcijas.

Tātad, spārniņus sadala gabalos. Liekam bļodā.

Tad pievienojam 2 ķiploku daivas, sāli un majonēzi, kokosriekstu pienu un pierīvējam klāt kivi.





Visu samaisa un atstāj uz kādu brīdi marinēties. Es gatavoju iepriekšējā dienā, bet pietiktu arī ar pāris stundām. Pēc tam tik kurina grilu un cep gatavus. Pie laba karstuma izcepas ļoti ātri.


Vista sanāk maiga, ja vēlas asāku droši var pievieno piparus un arī kādu čili gabaliņu. To es izmēģināšu nākošreiz.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru