pirmdiena, 2012. gada 18. jūnijs

Kēkss no paciņas

Labs vakars!
Nu tad uzsaucu visiem uz savas jaunākās atvases veselību! Šodien godpilna jubilācija un skaidra lieta, ka atvase gaida svētkus. Mēs gan esam nolēmuši tos nosvētīt 23. jūnijā jeb Līgo vakarā, taču īstajā dienā kūka garšo daudz labāk. Cept un šmorēt man šodien galīgi nebija iekšā. Vakar ne tik. Taču bērnam kūku gribās. Ko darīt? Veikalā nopērkamās kaut kā galīgi neuzrunā un reti kura ir patiesi garda. Tā nu domādama lauzīju galvu, ko lai vakarā cepina augšā. Ātri, ērti un garšīgi. Un te, prātā nāk doma par kēksu no paciņām. Savulaik, kad uz kulināriju vēl biju uz JŪS, cepu un ēdu. Pārbaudīta manta, kas reti, nu ļoti reti kad nesanāk. Tā nu pusdienas pārtraukumā devos uz Prisma un pirku paciņkēksu. Jā, jā... zinu, ka tur ir daudz E burtiņu, saskaitīju veselus septiņus, taču savu reizi jau var. Un šajā gadījumā tu zini, ka šie daudzie Ēēē burtiņi nepievils. Lai nu ko, bet uz tiem var paļauties vienmēr. Un lai pagalam pārbaudītu šo mazo burtiņu uzticību, kēksam pievienoju svaigas zemenes un pārlēju ar šokolādi. Un bija tas kas vajag, ātri, ērti un garšīgi. Milēdija bija viesos, atzina par labu esam. Atvases katra pa div' gabal' noēda. Es tak teicu, E burti nepievils!

Tātad, mums vajadzēs:
1 paciņa kēksa sausā maisījuma
100-150gr zemenes
1 tāfelīte melnās šokolādes
110gr eļļas
1 tēj.k. cukura
150ml ūdens

Beram paciņas sauso saturu bļodā un mīklu gatavojam pēc norādījumiem uz paciņas.
Sausajam maisījumam pielejam klāt 100gr eļļas vai mīksta margarīna. Es izmantoju eļļu, kopumā sanāca 13 ēdamkarotes. Un pievieno 150ml ūdens. Visu samaisa viendabīgā masā un ļauj minūtes 10-15 mīklai atpūsties.


Kamēr mīkla atpūšas, sagriežam gabaliņos zemenes, dažas atstājot dekorēšanai un apkaisām ar vienu tējkaroti cukura.

Pēc tam zemenes pievieno mīklai, samaisa. Masu lej labi ietaukotā veidnē un cep 180grādos minūtes 40-45.


Kamēr cepās kēkss, izkausē šokolādi. Gatavo kēksu izņem no cepeškrāsns, nedaudz padzesē, izņem no veidnes un dekorē ar kausēto šokolādi un pāri palikušajām zemenēm. Tas arī viss... ātri, vienkārši un gardi.





Lai labi garšo!


1 komentārs:

  1. Nu māksla, nav jau ko teikt, gatavu keksu mēs visi mākam nopirt Ritiņ!!!!! Blogs 6. gadigam bērnam.

    AtbildētDzēst