trešdiena, 2012. gada 20. jūnijs

Cūkgaļas šmoris ar zaļajiem zirnīšiem

Labs vakars!
Šodien jaunākā atvase piedzīvoja pirmo izlaidumu mūžā. Izlaidās no bērnudārza silītes grupas. Tiesa, es tur nepiedalījos, godpilni uzticēju cienītajam pārstāvēt mūsu dzimtu, ko viņš godam arī veica. Es pēc darba steidzos mājup, lai gatavotu saimei vakariņas.
Vispār, runājot par šo nedēļu, es atkal esmu attapusies pie tā, ka mani nesagatavotu pārsteidz svētki. It kā pati runāju par Līgo tuvošanos un par to izrietošajām sekām, taču savā prātiņā dzīvoju ar domu, ka tas tak vēl ir tālu. Un te, pēkšņi attopies, ka tas jau ir ŠAJĀ nedēļā! Jopcik... ko ķert, ko grābt?? Bet nu labi, par to domāšu rīt!
Šodien manas domas nodarbināja vakariņu gatavošana. Ir tik labi, kad atver ledusskapi un zini ko gatavosi. āāā, dievinu tādas reizes. Arī šoreiz! Ledusskapī atradās cūkgaļa un saldētie zirnīši. Kāpēc gan nesalikt to visu kopā?? Sanāca gards šmoris, līdzīgs cūkgaļas šmorim ar marinētiem gurķiem.

Tātad, mums vajadzēs:
~1kg cūkgaļas
1 paciņu saldēto zaļo zirnīšu
2-3 šķēles kūpinātas gaļas
1 vidēji liels sīpols
3 ķiploku daivas
500ml saldā krējuma
sāls
pipari
kaltēti zaļumi

Sākumā notīra un sagriež sīpolu ar ķiplokiem. Gabaliņos sagriež 2-3 šķēles kūpinātas gaļas. Visu liek katlā uz lēnas uguns karsē.

Kamēr gaļa ar sīpoliem cepās, mazos gabaliņos sagriež cūkgaļu. Pēc tam ber katlā iekšā, pievieno sāli un piparus un maisot karsē līdz gaļa "aprāvusies". Tad pievieno nedaudz ūdens un zem vāka sautē līdz gaļa pusmīksta. Man tas prasīja minūtes 20-25, jo es sagriezu mazos plānos gabaliņos.


Kad gaļa pusmīksta pievieno saldo krējumu un kaltētus zaļumus, karsē līdz sāk vārīties, pavāra kādas 3-4 minūtes un tad pievieno saldētos zirnīšus. Turpina sautēt līdz gaļa mīksta. Pagaršo vai pēc garšas ok. Ja mērci prasās biezāku, tad var droši pietumēt. Tas arī viss. Servē galdā ar ko vien sirds kāro.





Lūk, ātri un gardi. Mūsmājās šādi šmori rullē!


Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru