piektdiena, 2012. gada 4. maijs

Vistas šķiņķīši karija mērcē

Laba diena!
Sveicu visus Latvijas Neatkarības pasludināšanas dienā! Lai arī esmu savas dzimtenes patriots, tomēr, tomēr par nožēlu, es šo dienu pavadu kā jau jebkuru brīvdienu. Vajadzētu kaunēties, bet man dikti netīkas apmeklēt masu pasākumus. Dodu priekšroku nomaļai izklaidei ar savējiem.
Tā nu apvienojot lietderīgo ar patīkamo, šodien bija tirgus diena. Kā nekā, nākošnedēļ pilnās burās uz darbu prom, līdz ar to, ledusskapis jāpiepilda ar pārtiku.
Šodien vārās skābeņu zupa no jaunajām skābenītēm. Rīt ciemos pie vīrabrāļa ģimenes, tad nu gatavošana izpaliek. A svētdien... svētdien šmorēšu jēru ar rīsiem. Tad nu lūk, ēdienkarte tuvākajām dienām gatava.
Bet vakar!! Vakar pie manis atbrauca Milēdija, dzērām šampi, sitām klaču. Taču lai tā labāk sistos un šampis labāk garšotu, kārtīgi jāpaēd. Zinot to, ka šodien veltīšu sevi iepirkšanās drudzim, tad nu vilku laukā saldētos vistu šķiņķīšus. Sak, pēdējie saldētavas mohikāņi, jāēd nost.
Neliels pārdomu brīdis, ko un kā gatavot. Gribās kopā ar kādu mērcīti, bet negribas noņemties ar marinādi. Un tad... secināju, ka ir taču tāda laba lieta kā karijs un saldais krējums. Viss ģeniālais ir vienkāršs un es absolūti tam piekrītu. Trekni? Protams, kā tad bez tā, bet viegli, ērti un gardi viennozīmīgi. Mērcīte lieliski noder pie rīsiem, gaļa pati par sevi, garšīga.

Tātad, mums vajadzēs:
5gb. vistu šķiņķīšus
500ml saldā krējuma
2-3 ēd.k. franču sinepes
1 tēj.k. karija
5 ķiploku daivas
melnie pipari
sāls

Ņemam vistu, pārkaisam ar sāli, pipariem un kariju. Pievienojam 2-3 ēdamkarotes franču sinepes un pavisam nedaudz saldā krējuma, lai visu varētu vieglāk samaisīt.



Notīra piecas ķiploku daiviņas. Nu tā, uz vienu šķiņķīti 1 ķiplokdaiviņa. Piespiež klāt un visu kārtīgi samaisa. Pēc tam kārto cepeštraukā, pielej klāt saldo krējumu un liek cepties 220grādos kādu stundu. Līdz vista gatava.







Lūk, tieši tik vienkārši tas ir. Servē galdā ar rīsiem.
Protams, visu šo var gatavot no vistas filejas un katliņā uz plīts, BET, ja negribas krāmēties ar griezšanu, maisīšanu un visbeidzot stāvēšanu pie plīts, tad var šādi - žvīks, žvāks un cepeškrāsnī iekšā un viss. Pati sagatavošana prasīja minūtes 5?? Nu labi, 7, pierunājāt. Un jā, saldo krējumu var nelikt 500ml, var iztikt ar 200ml, ja negribas to mērcīti vairāk. Var arī pašķaidīt ar ūdentiņu, nu brīvs fantāziju un kaloriju lidojums.


Labu apetīti!

5 komentāri:

  1. Cik forši...viegli ,mazs laika patēriņš un garšīgi.Lielais ,mīļais paldies par receptīti!!!

    AtbildētDzēst
  2. Vakar pēc Tavas receptes sanāca FANTASTISKAS vakariņas. Lēti, viegli un supergaršīgi. Maza piebilde: es lēju 200ml saldo krējumu un tad 200-300ml pienu, arī kariju uzbēru 2 tējkarotes.

    AtbildētDzēst
  3. sinepes tad ēdam karotes vai tejkarotes?
    bildē teijkarote bet rakstits ka edam karote, kā tad īsti ir?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Bildē ir redzama ēdamkarote. Tātad ēdamkarotes. Salīdzinājuma - pirmajā bildē ir tējkarote ar sāli. :)

      Dzēst
  4. Ideja ir super, vienīgi es šķiņķīšu vietā izmantoju stilbiņus. Kariju liku kādas 4 ēdamkarotes, jo ar vīru esam lieli karija un asuma cienītāji, tāpēc pievienoju sakapātu čili pipariņu. Franču sinepju vietā liku Krievu sinepes. To mērcīti gribējas biezāku un, par nožēlu jāsaka, sāļāku, tāpēc izzvejoju stilbiņus uz šķīvja, bet tajā pašā cepamtraukā kaisīju sāli un iemaisīju karoti miltu, uzvārīju līdz pirmajam burbulim un tad sasniedzu to konsistenci, ko velējos. Un tā kā esmu pieradinājusi vīru pie salātiem, uztaisīju vēl ķīnas kāposta, tomātu, lociņu salātus ar olīveļļu. Un rīsi, protams. :)

    AtbildētDzēst