pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Vistas fileja ar zaļumu sviestu

Šodien man bija jautrs pusdienas pārtraukums. Tā kā strādāju netālu no liela tirdzniecības centra, tad nolēmu apvienot lietderīgo ar patīkamo - iegādāt sev salausebrilles. Iepriekšējās bija godam kalpojušas divas vasaras un nu laiks jaunām. Un te nu tik sākās. Izrādās, ka veikali akli seko līdzi modēm un briļlu rāmju modeļi ir absolūti vienādi.
Tā kā man nav briļļu seja un es pārdevējām šajā jautājumā ne īpaši uzticos, nolēmu ņemt palīgos savu darba kolēģi. Sak - skats no malas. Tā nu abas iekarojām veikalus. Taču, ak vai. Visur piedāvājumā ir sūdumušas brilles, kas man akurāt nepiestāv. Uzvelkot tādas, man tika atliek uzvilkt mušu spārniņus un 100 punkti man būs jāizvairās no vecām čībām un salocītām avīzēm! Apstaigājām visus veikalus, kur vien tirgojās saules brilles, visus kā viens. Un visur vieni un tie paši modeļi, kas manai sejai akurāti neder. Pat normālā briļļu veikalā man neveicās. Pat pie dārgā stenda!  Arī kolēģe saprata, ka man šāda veida brilles tiešām nepiestāv. Ka tā nav tikai mana izdoma. Ķeroties pie pēdējā salmiņa iegāju pat lielajā pārtikas veikalā. Tur gan, veicās un atradu modeli, kas man tiešām piestāvēja, bet cena nepavisam nebija tik draudzīga, kā man sākotnēji likās, ka tur jau nu noteikti nebūs dārgi. Tajā brīdī es pat apsvēru doties uz centrāltirgu, jo tikai tur es varētu atrast brilles, kas būtu bijušas modē pāris gadus atpakaļ. Taču, neticēsiet, izrādās, ka Drogās, pie necila stendiņa atradās brilles, kas derēja kā vajag. Nu jā! Daudz nedomāju, pirku nost. Vienai sezonai derēs un cerēšu, ka nākošgad briļļu mode būs nedaudz pamainījusies.
Ak jā, par vakariņām runājot. Izdomāju šodien pagatavot vistas fileju ar zaļumu sviestu. Es gan brīdi pašaubījos, kā labāk gatavot, bet manis izvēlētais variants bija pareizs. Un vakariņas sanāca gardum gardas, pat vecākā atvase noteica, ka esot garšīga gaļa. Un galvenais, ka vienkārši un ērti pagatavojami.

Tātad mums vajadzēs:
5 gab. vistas filejas
1 paciņa sviesta (175gr.)
buntīte diļļu
3-4 daiviņas ķiploka
5-6 cherry tomātiņi
sāls
melnie pipari

Daudzums norādīts un 5 ēdājiem.
Tātad, vistas filejas sānā veido iegriezumu. Sāli sajauc ar melnajiem pipariem un ierīvē vistas filejas. Noliek malā.


Kamēr vistas filejas ievelkas ar sāli, gatavo zaļumu sviestu. šo sviestu jau var pagatavot arī kādu laiciņu iepriekš. Es gatavoju uzreiz.
Blenderī liek notīrītus ķiplokus, piegriež dilles un pievieno sviestu un nelielu šķipsnu sāli. Visu sablendē viendabīgā masā.


Pēc tam vistas fileju liek uz neliela follijas gabaliņa. Apsmērē vienu pusi ar sviestu, to liek uz leju un tad sviestu iesmērē gan iegriezuma vietā, gan virspusē. Iegriezumā kārto šķēlēs sagrieztu cherry tomātiņu. Fileju cieši satin follojā unl liek 220 grādos kādas minūtes 40 cepties. Servē galdā ar ko vien sirds kāro.










Lūk, vienkārši, ērti un gardi!

Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. Tieši prasījās vakariņās kaut kas vienkāršs. Sanāca ideāli. Es vēl baziliku pieblenderēju un sviestiņu ar gaļas suliņu pārvērtu mērcītē. Super, paldies par iedvesmu!

    AtbildētDzēst