pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Rabarberu - zemeņu saldējums

Labs vakars!
Savu dzimšanas dienu nosvinēju ārkārtīgi labi. Iecerētais meiteņu pasāciens, neskatoties, ka no iecerētā skaita bijām piecas, sanāca ļoti labs. Mājās pārvilkos līdz ar gaismas aušanu. Un nākot mājās, pie sevis nodomāju, paldies dievam, ka nekas nebija jāšmorē, nav jāmazgā netīrie trauki un jāvāc bardaks pēc viesu atvašu uzlidojuma. Un no rīta, pamostoties ar pārsteidzoši skaidru galvu, devāmies iekarot rododendrus, kas beidzās ar manas dzimumdienas svinēšanas noslēgumu pie cienītā brāļa apartamentos. Viennozīmīgi, tik ilgi un tieši šādā veidā savu dzimšanas dienu svinēju pirmo reizi. Es tak zināju, jaunais gadu desmits nāks ar savām izmaiņām. Pozitīvām!
Tā nu svētdien, ejot iknedēļas pastaigā uz vietējo veikalu, apcerēju saldējuma recepti. Cienītā brāļa apartamentos sagriezu sev kādu pārīti rabarberu. Ar domu cepts rabarbermaizi, taču, taču, klīstot gar veikala plauktiem radās doma - saldējums!! Tā kā rabarberu saldējumu esmu gatavojusi, vajadzētu ko savādāku. Kā būtu ar zemenēm! Jā, tas varētu ģeldēt. Lūk rezultāts!

Tātad, mums vajadzēs:
3 nelielus rabarberkātu
300gr zemenes
3 olu dzeltenumus
500ml saldā krējuma
5-6ēd.k. cukura
200ml piena
šķipsna kanēļa

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos. pievieno 2 ēdamkarotes cukura kā arī palielu šķipsnu kanēļa un liek uz uguns karsēties līdz rabarberi mīksti, ņem nost no uguns un liek dzesēties.


Pēc tam blenderī liek zemenes un sablendē viendabīgā masā.

Saldo krējumu lej katliņā, pievieno 200ml pienu un liek karsēties. Karsē līdz sāk parādīties putas.



Kamēr vārās krējuma piena maisījums, iesit bļodā trīs olas, pievieno 3-4 ēdamkarotes cukura un sakuļ gaiši dzeltenās putās. Kad krējuma piena masa uzvārījusies, pa nelielam daudzumam, strauji maisot iemaisa olu masā.


Kad iemaisīts visa karstā krējuma masa, liekam ūdens peldē un karsējam minūtes 10-15. Tad gatavo saldējuma masu atdzesējam un pievienojam rabarberu un zemeņu masu. Samaisām un liekam saldētava iekšā. Pēc tam ik pa stundai pusotrai auksto masu kārtīgi samaisām, lai būtu mazāk ledus kristāli. Apmēram 3 reizes sanāk apmaisīt. Un atstāj saldētavā sasalšanai. Pēc tam lieto pēc nepieciešamības.






Lūk, viegls, atsvaidzinošs saldējums karstām vasaras dienām!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru