svētdiena, 2012. gada 20. maijs

Pildītās kotletes

Un visbeidzot man šodienas varoņdarbs. Neskatoties uz ārā valdošo svelmi un iekšā karsējošo cepeškrāsni, es sevi nolēmu paspīdzināt stāvot pie plīts un cepinot kotletes. Un ne jau šādas tādas, bet gan pildītās. Vai man izdevās sevi paspīdzināt? Protams! Mugura slapja, dibens putās, toties kāds rezultāts!! Es nezinu no kurienes man radās šī doma, ka varētu taisīt pildītās kotletes. Nekādas revolūcijas, spriežot pēc internētā atrodamās informācijas, bet manā redzeslokā līdz šim nebija nonācis. Un šoreiz pildīju nevis ar sieru, bet gan ar dārzeņiem.
Nu ko, šis tad arī bija iemesls, kādēļ vilkāmies pa pusrajonu uz tirgu. Vajadzēja malto gaļu. Taču rezultāts ir tā vērts. Cienītais stenēdams un pukstēdams, mani vainojot, ka es šo nobarošot, neatgāja no kotlešu bļodas.

Tātad, mums vajadzēs:
kotlešu masai
500gr. jauktās maltās gaļa(cūka+liellops)
700gr tītara maltās gaļas
1 ola
6-7ēd.k. skābā krējuma
1 sauja miltu
sāls
cukurs
maltie pipari

pildījumam
3 šķēles kūpināta speķa
1 paprika
3 tomāti
1 sīpols
3 ķiploku daivas
2 burkāni

eļļa cepšanai

Sākumā sagatavo pildījumu. Smalki sakapā 3 speķa šķēles, notīra un sagriež sīpolu un ķiplokus. Visu liek pannā cepties, līdz speķis sāk kļūt caurspīdīgs.




Pēc tam pievieno rīvētu burkānu un uz lēnas uguns pacep kādas minūtes 5-7.

Sagriež papriku un tomātus. Pēc tam pievieno pannas saturam un pacep vēl kādas 5-7minūtes. Pēc tam noliek malā padzesēties.



Kad pildījums gatavs, gatavo kotlešu masu. Liek gaļas bļodā, pievieno sāli, piparus, nedaudz cukura. Piesit 1 olu un pievieno kādas 3-4ēdamkarotes. skābā krējuma. Visu samīca viendabīgā masā. Pēc tam pievieno sauju miltu un atlikušo krējumu un atkal visu kārtīgi samīca.




Nu ko, tagad tik atliek pildīšanas un cepšanas vaina. Ņemam apmēram 1 ēdamkaroti kotlešu masas, liekam uz miltiem nokaisīta dēlīša un izveidojam iedobi kurā ievietot pildījumu. Pildījumu liek apmēram 1 tējkaroti ar kaudzi. Uzmanīgi aiztaisa ciet, pavīļā rokās veidojot kotleti un liek sakarsētā pannā cepties. Cep no abām pusēm brūnas.





Nu lūk, tas arī viss. Servē galdā.


Ehh, man uz bildēm skatoties jau atkal raisās domas, ka jādodas pie ledusskapja paknakstīties!


Labu apetīti!

3 komentāri:

  1. šīs es noteikti pamēģināšu,paldies :)

    AtbildētDzēst
  2. Ak, dies, kā man siekalas saskrēja....

    Iesaku izmēģināt apviļāšanu rudzu miltos.

    AtbildētDzēst
  3. Bija gardi, kā jau vienmēr negatavoju pēc receptes, kas augstākminēta, bet pamatlīnijas ievēroju,ah un jā, vārtiju oranžā rīvmaizē, prikolīga krāsa :)
    P.S. iesaku pamēģināt Liepājas ūdenscūku, kotletes pildījumam izmanto gabaliņu laša, var būt mazsālīts i saveidots pēc savas garšas, lasi ietin plāni sadauzītā vistas/putna filejā un apkārt malto gaļu..... interesanta garša un sātīgs bez gala.

    AtbildētDzēst