svētdiena, 2012. gada 20. maijs

Kartupeļi ar sieru

Šodienas viena no pusdienu sastāvdaļām bija kartupeļi. Ilgi domāju, kā lai tos pagatavo. Atkal sacept daiviņās? Ai nēē... Vārītus? Arī negribas... Pētot ledusskapja saturu uzmanību saistīja franču sinepes, siers, dārzeņu grozā atrodamie ķiploki un burkāni. Hmm... kā būtu ja to visu saliktu kopā un iespundētu cepeškrāsnī? Ļoti labi, es jums teikšu. Vismaz mājiniekiem garšoja.

Tātad, mums vajadzēs:
kartupeļus
burkānu
ķiplokus
franču sinepes
sieru
sviestu
sāli
garšvielas kartupeļiem

Daudzumi atkarīgi no ēdājiem. Man bija kādi 10 vidēji lieli kartupeļi. Tos nomizo un sagriež uz pusēm.

Pēc tam nomizoju burkānu un ķiplokus. Liku iekšā blenderī un kopā ar 2 ēdamkarotēm franču sinepēm sabelndēju viendabīgā masā.

Iegūto masu leju virsū kartupeļiem, pievienoju sāli un šķipsnu garšvielas kartupeļiem. To tad visu kārtīgi samaisu.

Cepammaisā sagriež mazas piciņas sviesta un kārto iekšā kartupeļus. Aiztaisa maisam galu ciet un liek kādos 200grādos uz stundu cepties.

Apmēram pēc stundas kartupeļiem jābūt gataviem. Attaisām maisu vaļā un ar piciņu sviesta pārlaižam pāri kartupeļiem. Sarīvējam  sieru un pārkaisām pāri. liekam atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz minūtēm desmit. Tas arī viss. Var servēt galdā.





Lūk! Izskatās jau nu ļoti apetelīgi. Garšīgi arī bija!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru