otrdiena, 2012. gada 1. maijs

Grēcīgie cepumiņi

Labs vakars!
Nu ko, brīvdienu maratons tuvojas izskaņai. Tiesa gan, nelielai, jo pēc divām dienām jau atkal trīs brīvdienas. Bet pēc tam gan, šādas brīvdienas būs vairs tikai novembrī, ja nemaldos. Ehh, mazliet žēl, jo šīs brīvdienas bija tik piesātinātas, ka es šodien vēl nespēju atiet. Nē, nē... ar alkoholu tur nav nekāda sakara, drīzāk ar notikumiem un pozitīvām emocijām.
Sākšu jau ar to, ka sestdiena, kas citiem bija zināma, kā darba diena, man bija brīvdiena. Man bija milzonīgs besis un nevēlēšanās neko darīt. Taču es sevi pārvarēju un uzcepu maizi, kā arī uztapināju kārtējo krekliņu. Tā jau varēju mājās bumbulēt, taču vakarā bija jādodas pie māsas uz dzimšanas dienu. Kā gāja, to var izlasīt zem nosaukuma "34". Tas bija satrteris pozitīvajām emocijām, kas sekoja vēl divas dienas, kad ar Ingu un Kristapu iekarojām Pērnavu. Piebūrām brāļiem igauņiem labu laiku, jo svētdien, akurāt, tur bija auksts un lietains. Ziemeļi, ko var gribēt!! Mājupceļā jau saule spīdēja un putniņi čivināja. Mēs tikai nedaudz palauzījām galvu, kas tad ir igauņu tradicionālā virtuve. Par leišiem zinām, par sevi arī... kaut cik, bet par brāļiem igauņiem... melnais caurums. Tiesa, mājās ņēmu talkā googles tanti un noskaidroju. Kartupeļi ar siļķi. Tā lūk!
Vakarā vēl iebraucām pie manas mammas, apsveikt vārda dienā un tik vēlā vakarā mājās.
Šodien, neskatoties uz saldo miegu naktī, nekādi nespēju pamosties. Ceru, ka uz vakarpusi tas izdosies, jo doma ir izmest kādu līkumu ar riteni. Vīriec šodien nocēla no bēniņiem.
Taču, visam tam pa vidu, nolēmu, ka jāucepina kaut kas garšīgs. Ledusskapī vēl vientulīgi meditēja vārītais iebiezinātais piens. Tas vēl tur bija no tiem laikiem, kad cepu maizītes. Nolēmu, ka jādara gals un šis labums kaut kur jāizmanto. Nekas cits nenāca prātā kā uzcept cepumus. Domāts darīts. Silti - man likās, nu tā...nekas īpašs, bet kad atdzisa, ooooo..... cita lieta. Kraukšķīgi, saldi un bezdievīgi garšīgi. Vismaz mūsējiem garšoja. Tāpēc arī nosaukumā - grēcīgie cepumiņi.

Tātad, mums vajadzēs:
300gr miltu
1 paciņa saldā biezpiena
100gr sviesta
1 ola
1 ēd.k. cukura
vārīts iebiezinātais piens.
šķipsna cepamā pulvera

Gatavošana vienkāršāka par vienkāršu. Bļodā liekam saldo biezpienu, 1 ēdamkaroti cukura un 1 olu. Visu samaisām un pievienojam gabaliņos sagrieztu sviestu.

Tad pievieno 300gramus miltus, šķipsnu cepamā pulvera un samīca viendabīgā masā. Pēc tam uz galda izber nedaudz miltu, liek mīklu uz galda un sadala divās daļās.


Vienu daļu mīklas ņemam uz izvelnējam apmēram 5mm plānumā. Liekam virsū vārīto iebiezināto pienu un vienmērīgi izsmērējam pa mīklu. Pēc tam no vienas malas ņemam un sarullējam. Tāpat pagatavo arī otru mīklas daļu. Gatavo rullīti liekam ledusskapī uz kādām 40-50minūtēm. Tā kā man mazs dēlītis, rullīti griezu uz pusēm.





Pēc 40-50minūtēm ņem mīklas rullīti ārā un sagriež apmēram 1cm biezās šķēlītēs. Tās kārto uz pannas un cep 200grādos 15-20minūtes. Tas arī viss... gatavs!




Lai labi garšo!

3 komentāri:

  1. ar intresi gandrīz katru dienu paviesojos tavā blogā. forši un cilvēcīgi, no produktiem, kas pieejami ikkatram, paldies!
    taču, kaut kā dīvaini škiet, ka neesi ar mieru, ja kāds bez atsauces pārpublicē bildes no tava bloga, bet pati vismaz vienu reizi (ko piefiksēju) paņēmi cita bloga recepti, sak' "ņēmu no kaut kurienes, bet neatceros īsti no kurienes". :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Redz, ir tāda lieta, ka bildes tomēr ir mans, ja tā var teikt īpašums. Ja paskatās, jebkurā blogā ir šī atsauce, ka bildes bez autora ziņas pārpublicēt nedrīkst. Receptes...lūgtum, nevienam nav liegts izmantot un publicēt tālāk :)

      Dzēst
    2. Ā, nu skaidrs. :)
      Lai vai kā, ar to blogs nav kļuvis sliktāks un joprojām ar prieku sekošu līdzi jaunākajām receptēm!

      Dzēst