pirmdiena, 2012. gada 2. aprīlis

Vistu stilbiņi rīvmaizē

Ak, kā es priecājos, ka šodien paliku mājās.
Vakar vakarā bija tāda doma, ka ar jaunāko atvasi azotē, aizdoties uz pāris stundiņām uz darbu. Taču, naktī paveroties uz loga pusi un ieraugot kas notiek aiz tā, es sapratu, ka palikšu mājās. Un labi, ka tā. Laiciņš tāds, ka ne tikai ārā negribas doties, bet pat uz loga pusi skatīties negribas. Tā nu uztaisīju lielu krūzi aromātiskas kafijas. Ar vienu roku padarbojos darba lauciņā, sak, jātur roka uz pulsa un ar otru nodevos kārtējās vieglās lasāmvielas burvībai. Un ļauties varēju pavisam mierīgi, jo par pusdienām bija izdomāts jau vakar!
Pāris dienas atpakaļ sanāca tā, ka kopjot savu lazareti iesāku skatīties filmu The Help. Filmiņa kā jau jebkura Holivudas filmiņa, viegla, izklaidējoša, kā reiz tādām dienām, kad negribas velti noslogot savu prātu. Un te, šajā filmā vairākkārt figurēja rīvmaizē cepta vista. Lūk, domas par šo vistiņu man nelika mierā. Saldētavā kā reiz vistas stilbiņi ir, rīvmaize mājās ir... atliek tik cepšanas vaina!
Pateikšu godīgi kā ir! Pārēdos es, pārēdās cienītais!

Tātad, mums vajadzēs:
~ 1kg vistu stilbiņu
3-4 ēd.k. sinepes
1-2 ēd.k. medus
1/2 citrona sula
gabaliņš svaiga ingvera
4-5 ķiploku daivas
sāls
pipari
rīvmaize

Gatavošana vienkāršāka par vienkāršāku. Sākumā iemarinē vistu. Vistu stilbiņiem pievieno 3-4 ēdamkarotes sinepju, 1-2 ēdamkarotes medus, pievieno citrona sulu, kas izspiesta no puse citrona, piespiež 4-5 daiviņas ķiploka un pierīvē gabaliņu svaiga ingvera. Visu samaisa un atstāj uz pāris stundām ievilkties.





Pēc divām stundām ņemam bļodu kurā ieberam apmēram 1 tējakroti sāli, pieberam melnos piparus un rīvmaizi. Visu samaisām un pa vienai vistas kājiņai rūpīgi apvārtām rīvmaizē. Ja ir vēlme biezāku rīvmaizes kārtu, tad var vēlreiz iemērkt marinādes pārpalikumā un atkal apvārtīt rīvmaizē.



Vistu kārto uz cepamās plāts un liek cepties 220grādos 50-60minūtes, līdz gatavs. Tā kā man mazā panna, sanāca diezgan saspiesti. Garšu tas neietekmēja. Taču labāk būtu, ja starp stilbiņiem tiktu ievērota atstarpe.


Servē galdā ar ko vien sirds kāro. Gardi, sātīgi un vienkārši!

Labu apetīti!

3 komentāri:

  1. ļoti apetelīgs apraksts,tāpēc gribētos pagatavot tikai nevar saprast - tās ir parastās krievu sinepes vai franču? Paldies

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. man bija sinepes ar medu. orģinālreceptē bija norādītas parastās sinepes. Domāju, ka derēs arī franču. un proporcijas var mainīt pēc saviem ieskatiem ;)

      Dzēst
  2. Taisīju ar krievu sinepēm un sanāca ļoti gardi! Pie rīvmaizes pieliku nedaudz smalcinātu riekstu, sēklu maišījumu. Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst