pirmdiena, 2012. gada 23. aprīlis

Siera, šampinjonu un tomātu krēmzupa

Labs vakars!
Šodien garā nedēļa un es jau šodien sāku slinkot. Par spīti saulītei aiz loga, man bija piezadzies lielais baisais slinkums. Un tā, izmantojot pusdienas laiku, devos pastaigā līdz Dominai, lai iepirktu dažas nepieciešamas lietas pusdienām. Un ļaunprātīgi izmantoju jaunākās atvases bērnudārza sapulci, lai ātrāk aizšmauktu prom no darba.
Bet nu labi, rīt strādāšu melnu muti, lai sirdsapziņa neapēd bez sāls.
Taču, pusdienlaikā baudot silto pavasara saulīti ar zobiem, domāju par to, ko mājās gatavošu. Tas, ka tai jābūt zupai, tas ir fakts. Taču kādu zupu? Te nu lēnās pārdomās pārcilāju ledusskapja saturu un secināju, ka vajadzētu izmantot tur esošos šampinjonus un puravu. Prātā pārcilāju dažādas idejas un paliku pie šīs kombinācijas - siers, šampinjoni un tomāti. Zupiņa sanāca kā reiz, pēkšņi uznākušajai miglai un līdz ar to, negaidītam dzestrumam. Spēcinoša, sildoša un pietiek vismaz 2 ēdienreizēm.

Tātad, mums vajadzēs:
500gr šampinjonu
500 - 700ml vistas buljona
1 lielā bundža konservēto tomātu
200gr kausētā siera
2 vidēji burkāni
1 puravs
2-3 ķiploku daiviņas
pikucis sviesta cepšanai
sāls
cukurs
kaltēts baziliks

Buljonu liek karsēties, man bija vistas, bet der jebkurš cits buljons.


Nomizo un sarīvē burkānus, ripiņās sagriež puravu. Liek pannā pikuci sviesta, apmēram 20-30gramus un ber klāt sarīvēto burkānu un puravu. Viegliņām apcep.


Pēc tam pievieno tomātus ar visu sulu. Ja tomāti nav griezti gabaliņos, tad tos saspaida. Pievieno šķipsnu sāli, šķipsnu cukura un piespiež ķiploku. Kā arī pievieno šķipsnu bazilika. uz lēnas uguns karsē minūtes 5-7.




Kamēr karsējas tomāti, šķēlītēs sagriež šampinjonus. Pēc tam pievieno pannas saturam un karsē minūtes 15.



Pēc tam pannas saturu ber karstajā buljonā un uz straujas uguns pavāra minūtes 5. Tad atliek tik blendēšanas vaina. Sablendē visu viendabīgā masā. Katlu liek atpakaļ uz uguns, pievieno kausēto sieru. Pagaida līdz siers izkusis, pagaršo vai pēc garšas ok. un viss, servē galdā.






Ja vēlas, var pievienot baltmaizes grauzdiņus vai svaigus zaļumus. Tā kā man nebija ne viens, ne otrs, iztiku bez. Bet arī tāpat ļoti labi gāja pie sirds.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru