pirmdiena, 2012. gada 9. aprīlis

Pupiņu krēmzupa

Laba diena otrajās Lieldienās!
Šodien laiciņš jauks, piesaulītē vispār... tīrākais pavasaris. Žēl tikai, ka rīt jau atkal jābūt ierindā un jādodas darba gaitās. Mazs prieciņš, ka arī šī nedēļa ir īsā darba nedēļa. Nākošās garās brīvdienas būs tikai maijā.
Un tā kā brīvdienas beigušās, tas nozīmē, ka atkal jāgatavo lielie ēdamkatli nākošajai nedēļai.
Vakar bijām pie manas māsas un plānoto pelmeņu(pašgatavoto) vietā ēdām kartupeļus ar maltās gaļas mērci. Spēlējām jau atkal galda spēles. Krustmeita spēlējot loto vairākas reizes pievāca visu banku. Bankrats klāt!! Tā nu, apcerot brīvdienās sadarīto un neizdarīto gatavoju saimei pusdienas. Vakariņās būs rūgušpiena pankūkas, bet pusdienās? Laikam vajadzētu zupu. Krēmzupu? No pupiņām? Lai iet! Tā nu šodien tapināju pavisam vienkāršu, es pat teiktu primitīvu pupiņu krēmzupu. Zupa, kas 30minūtēs būs gatava lietošanai. Bieza, sātīga un garšīga.

Tātad, mums vajadzēs:
2-4bundžiņām konservētas pupiņas
2 bundžiņas pupiņas tomātu mērcē
250-300ml vistas buljona
200ml saldā krējuma
1 lielā bundža tomātu savā sulā
2-4 ķiploku daiviņas
sāls
cukurs

Daudzumus var variēt pēc sirds patikas. Tā kā man bija vistas buljons garšvielām bagāts, tad nekādas citas garšvielas klāt neliku. Ja nav vistas buljona, to var aizstāt ar ūdeni+buljona kubiņš. Tad var arī likt kādas citas garšvielas klāt. Savas iecienītās. Kā arī ar pupiņu daudzumu var variēt pēc sirds patikas. Man tīk, ja zupa ir biezāka, tāpēc pupiņas liku 6bundžiņas kopumā.
Sākumā tomātus lej katlā, saspaida, pievieno sāli, ķiplokus un nedaudz cukura(1ēd.k.) un liek karsēties.


Kad tomāti uzkarsējušies, pievieno noskalotas konservētas pupiņas un pupiņas tomātu mērcē. Uz lēnas uguns karsē minūtes 15-20. Pēc tam ņem nost no uguns un sablendē.





Pēc tam pievieno vistas buljona un saldā krējuma, uzvāra, pagaršo vai pēc garšas ir ok. Droši var pievienot savas iecienītās garšvielas. Es iztiku bez, tāpat likās laba. Gatavs.



Ēdu kopā ar brokastīs pāri palikušajām ceptām siermaizēm.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru