ceturtdiena, 2012. gada 12. aprīlis

Paprika pildīta ar rīsiem un kausēto sieru

Labs vakars jūsmājās!
šodien notikumiem bagāta diena. Pēc vakardienas lielā brauciena bija piemeties zināms slinkums. Kaut ko jau padarījos, tomēr lielāko dienas daļu lūkojos ārā pa logu un domāju...ehh, pavasaris! Un tad nāca lielā šokējošā ziņa, ka jaukā kolēģīte izdomājusi uzlabot Latvijas demogrāfisko stāvokli! Super! Tik šī ziņa bija tik negaidīta, jo vēl pavisam nesen viņa dūri sita pie krūts ar tekstu - Ne Tagad! Kā saka, cilvēks domā astainītis dara!
Otrs jaunums, vecākā atvase skolā izmežģījis divus labās rokas pirkstus. Bija jābrauc uz VG lūkot, vai nav lauzts. Paldies dievam, līdz kāzām sadzīšot, tik nedēļu ar sportu nevarēs nodarboties. Burvīgi!
Tā nu, kamēr cienītais ar atvasi pa VG, tikmēr es mājās šmorēju vakariņas.
Pirms kāda laika bija iepirkušās smukas, mazas, oranžas paprikas. Man ir zināma vājība pret mazām paprikām. Tās man šķiet tik ideāli piemērotas pildīšanai. Tikai ar ko sapildīt? Domāju, domāju un secināju, ehh... lai ir pa vienkāršo. Pildīšu ar rīsiem. Pēc tam jau domās pavīdēja vistas buljons, saldais krējums un visbeidzot arī kausētais siers. Nu ko, domāts darīts. Sanāca baigi labi. Lai arī mans cienītais pildīto papriku ne īpaši iecienījis, šo viņš ēda ar gardu muti.

Tātad, mums vajadzēs:
1gl rīsu
7-8 kausiņu vistas buljona
200ml saldā krējuma
2-3ēd.k. kausētā siera
7 nelielas paprikas
1 sīpols
sāls
eļļa

Sākumā gatavo rīsus. Pannā ielej nedaudz eļļas. Eļļu var aizstāt arī ar sviestu, taču man tas nebija. Smalki sasmalcina sīpolu un liek pannā apcepties, līdz kļūst zeltaini brūns.


Pēc tam ber klāt rīsus un uz lēnas uguns karsē ik pa laikam apmaisot.

Kamēr karsējas rīsi, uz lielas uguns uzkarsējam vistas buljona. Un tiklīdz tas ir uzkarsi gandrīz līdz viršanas temperatūrai, tā 2 kausiņus buljona lejam klāt rīsiem. Lēnām maisot karsējam līdz viss šķidrums uzsūcies rīsos.


Kad šķidrums uzsūcies, lejam klāt atkal divus kausiņus buljona un atkal karsējam līdz šķidrums uzsūcies. Tā pakāpeniski lejot klāt buljonu un maisot karsējam līdz viss buljons izliets un rīsos šķidrums uzsūcies. Rīsiem jābūt gandrīz mīkstiem.
Pēc tam pievienojam saldo krējumu un turpinām karsēt līdz lielākā daļa krējuma uzsūkušies rīsos. Apmēram 3-5minūtes. Tad pievieno kausēto sieru un kārtīgi samaisa. Pagaršo vai pēc garšas ok.


Griež uguni nost. Un ķeras klāt paprikai. Nogriež resnāko galu, izņem sēklas. Pēc tam atliek tik pildīšanas vaina. Kārtīgi sapildām papriku ar rīsiem, kārtojam karstumizturīgā traukā un liekam cepties. Apmēram 200grādos 30-40minūtes, līdz paprika mīksta. Un viss. Servē galdā.



Sātīgi bez gala! Garšīgi ar, nav ko tur liegties. Man pietika ar vienu tādu mazu papriku, cienītais noēda divas. Rīsi iekšpusē krēmīgi un kalorijām bagāti.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru