svētdiena, 2012. gada 1. aprīlis

Mājas cepumiņi

Laba diena!
Kā jau vakar paredzēju, viesos pieēdos līdz ūkai. Tā ir, kad jāsēž pie labi klāta galda, pārēšanās garantēta. Un viss vairāk riebj, kad sen jau nekas vairs iekšā nelien tik un tā roka stiepjas pēc vēl viena gabaliņa gaļas, karotītes salātu vai kā cita. Brrr.... šorīt brokastīs bija tikai tēja.
Šodien devāmies iekarot Rīgas Centrāltirgu. Sen tur nav būts un tā kā pusdienām ir absolūts ideju trūkums, tad naiva cerība, ka brienot caur daudzajiem tirgoņiem radīsies kāda doma.
Ui, kas tik tur nebija. Zemenes, apelsīni, tomāti un gurķi. Vīrs jau nosmējās, tāda sajūta, ka vasara. Visur apkārt zemenes tirgojas. Bet tām mēs vienaldzīgi pagājām garām, sak, neies jau muti ķēpāt. Nošokējos no olu cenām! Mammīt mīļā, rekords bija 1.70ls par 10 olām. Tāda sajūta, ka Lieldienās būs jāiztiek ar šokolādes olām. Vairāk neko tādu nepētīju, nopirku gaļu, lai uzvārītu skābu kāpostu zupu un braucām mājās.
Pusdienās zupa, bet ko vakariņās? Kādu našķi? Ideju absolūti nulle. Ko nu? Beigās nolēmu, ai.... kaut ko sapičkāšu, samudrīšu un ja nesanāks tad nesanāks. Patiesībā sanāca gardi cepumi par kuriem man ir liels prieks. Tagad tik tējas krūze rokās, kāda lasāmviela un mirklis vakara atpūtas garantēts.

Tātad mums vajadzēs:
350gr miltu
2 olas
1/2 bundža iebiezinātā piena ar cukura
6-7ēdamkarotes cukura
50gr sviests
1 paciņa mandeļu
1 tēj.k cepamā pulvera

Olas iesit bļodā un pievieno cukuru, visu kārtīgi sakuļ.

Tad pievienoju pus bundžu iebiezinātā piena, sasmalcinātas mandeles un mazos gabaliņos sagrieztu mīkstu sviestu. Visu ar mikseri kārtīgi samaisa.


Tad pievieno 1 tējakroti ar kaudzi cepamā pulvera, samaisa un tad pievieno 300gramus miltu. Visu samīca. Uz galda izber atlikušos 50gramus miltu un mīklu mīca līdz tā vairs nelīp pie rokām.



Mīkla gatava! Veido cepumus kādas formas vien vēlas. Es no gabaliņa mīklas izrullēju desiņu un sagriezu ripiņās. Kārtoju uz pannas un apmēram 200grādos cepu 10-15 minūtes līdz gaiši brūnumam.






Tas arī viss!

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru