sestdiena, 2012. gada 7. aprīlis

Cepta vārīta vista

Labs vakars jūsmājās!
Nu ko, garās brīvdienas un Lielā diena jeb Lieldienas ir klāt.
Šī nedēļa bija diezgan notikumiem bagāta un svētkus svinēt sāku jau zaļajā ceturtdienā. Vakar centos nākt pie samaņas, jo iepriekšējā naktī bija gulēts diezgan pamaz. Taču neskatoties uz to visu, biju čakla jo čakla. Iepirku saimei pārtiku, pagatavoju pusdienas un pabeidzu šādus tādus iecerētus darbiņus.
Šodien jau modos ar skaidru plānu šodienai. Pirmkārt, kamēr vēl nesnieg, izbraukt kaut kur pastaigāt - tuvu mājām un piemērota vieta atvasēm - Dzintaru mežparks. Uzkāpām augšā skatu tornī. Vīriet's nosecināja, ka jākāpj vasarā... kārumnieks! Tad atbraucot mājās, pagatavoju pusdienas un sacepu našķi saldajā. Un visbeidzot olu krāsošana. Atvases gan bija sašutušas, kāpēc tik maz to olu krāsošanai - katram pa trīs. Bet nu neko darīt. Man arī bērnībā vienmēr bija par maz olu krāsošanai. Tagad tās cītīgi vārās sīpolu mizās. Man vēl visa krāsošana priekšā.
Tad nu tā, pusdienas! Pusdienās tapināju augšā vārītus vistas stilbiņus, kas pēc izvārīšanas izcepti diezgan palielā eļļas daudzumā. Ideāli piemērots tādām reizēm, kad iepriekšējā dienā izvāra un nākošajā dienā aši uzcep. Es gan visu darīju pie reizes. Sanāca labi!


Tātad, mums vajadzēs:
vistu stilbiņus
kaltēti zaļumi
sāls
pipari
ķiploks
garšvielas
eļļa

Viss sākas ar vistas vārīšanu. Vāra kā ierasts, noputo, pievieno sāli, savas iecienītās garšvielas un vāra līdz vista mīksta.




Kad vista ir mīksta, to ņem laukā un notecina lieko šķidrumu. Iegūto buljonu izmanto pēc saviem ieskatiem. Pēc laiciņa, kad viss liekais šķidrums ir notecējis sākas cepšanas darbi.
Pannā ielej apmēram pus pudeli eļļas un uzkarsē.

Pa vienam liek iekšā vistu stilbus un cep no abām pusēm zeltaini brūnus. Pēc tam notecina no liekās eļļas un servē galdā.





Lūk, garda, neveselīga vista gatava. Vecākā atvase divus stilbus noēda viens pats. Teica, ka esot baigi garšīgi!


Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru