sestdiena, 2012. gada 7. aprīlis

Biezpiena pīrādziņi

Šovakara našķis - biezpiena pīrādziņi.
Sagribējās šodien ko saldu. Tad nu lēmu par labu biezpienam. Sākumā domāju par biezpienmaizi, taču beigās lēmu par labu biezpiena pīrādziņiem. Palūkojos i-netā pēc receptes un tapināju vien augšā. Sanāca ļoti, ļoti garšīgi. Vismaz mūsmājās sajūsma liela.

Tātad, mums vajadzēs:
mīklai
1 paciņa biezpiena
2 olas
100gr cukura
3 gl miltu
1 paciņa sviesta
1 tēj.k. cepamā pulvera


pildījumam
2 paciņas biezpiena
1 ola
50ml saldā krējuma
6 ēd.k. cukura
vaniļas esence
citrona miziņa

Sākumā gatavo mīklu. Līdzīgi kā smilšu mīklu, tikai pievieno klāt olas un biezpienu.
Bļodā ber cukuru, miltus, cepamo pulveri un gabaliņos sagrieztu sviestu un olas. Visu kopā samīca līdz masa ir lielos gabalos.




Tad pievieno paciņu biezpiena un mīklu mīca līdz tā vien viendabīga, gluda. Apmēram 10-15minūtes jāmīca. Pēc tam liek ledusskapī uz kādu stundu.

Gatavo pildījumu. Biezpienu kopā ar cukuru, olu, nedaudz saldā krējuma un vaniļas, un citrona miziņu sakuļ viendabīgā masā.







Pēc stundas ņem mīklu laukā. Nolauž nelielu gabaliņu un izvelnē apmēram 2-3mm biezumā. Ar karotīti liek pildījumu, pārloka mīklu un ar glāzi izspiež pusaplīti. Kārto uz cepamās plāts un liek cepties 200grādos 20minūtes. Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.











Lūk! Gardi, ko tur liegties! Tagad tik jādodas olas krāsot!


Labu apetīti!

1 komentārs: