ceturtdiena, 2012. gada 15. marts

Vistas fileja kokosriekstu pienā ar šampinjoniem un dārzeņiem

Labs vakars!
Ak dies kā es esmu pieēdusies. Līdz ūkai un vēl mazlietiņ.
Ko labu ēdu?? Tieši to, kas virsrakstā norādīts, servēts kopā ar rīsiem. Sanāca ārprātīgi nāvīgi gardi. Ja vien vēders būtu bezizmēra, no katla es neatkāptos ne soli.
Noliekot sajūsmu malā, mūsmājās viss pa vecam. Es darbā, cienītais darbā, atvases kur nu kurais. Viens bauda zaļo dzīvi pie omes, pārējie divi ierindā - bērnudārzā. Tā nu, baudot tuvojošā pavasara saulīti vadu savas ikdienas gaitas. Brīvdienās bija slinkums gatavot, tad nu pirmdien līdzējos ar piena rīsu zupu un otrdien ar pārpalikušo gaileņu mērci ar makaroniem. Vakar pa ilgiem laikiem sacepu pankūkas un lūk, beidzot varēju realizēt to, ko sen kāroju pagatavot.
Jau sestdienas vakarā, klaiņojot pa veikalu sapirkos visu nepieciešamo. Sākumā bija doma gatavot zupu, taču vēlāk pārdomāju un labi vien ir. Šaubos vai zupa sanāktu tik laba. Tiesa, šodien bija doma ēst vēl iepriekšējo pusdienu pārpalikumus, taču... taču, sapratu, ka tad aizies bojā sestdien sapirkto produktu, tos nu man palika žēl, ka nekas cits neatlika kā šodien ķerties klāt. Tagad atkal varēs kādu laiku neko negatavot, jo rīt vakariņās pie vīra mātes, bet sestdien pusdienas pie manas māsas. Tā nu paliek svētdiena, ja vien kaut kas jau nebūs sabojājies. Es ceru, ka nē.
Tad nu lūgtums, manas šodienas vakariņas studijā!

Tātad, mums vajadzēs:
3 vistas filejas
200-300gr. šampinjonu
1 paliela parika
3-4saujas zaļo pupiņu
1 neliels puravs
1 sīpols
4 - ķiploku daivas
1 bundžiņa kokosrieksta piena
1 ēd.k. kartupeļu cietes
50gr sviesta
šķipsna sakapāta čili pipara
sāls
cukurs
karijs

Sākumā vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos. Apkaisa ar sāli un kariju. Kariju nevajag daudz, apmēram nepilna tējkarote vai mazāk. Visu samaisa un ļauj vistai ievilkties.



Tikmēr sagriež šampinjonus, papriku, sīpolu, ķiplokus un puravu.




Kad visi dārzeņi sagriezti, vistai pievieno 1 ēdamkaroti kartupeļu cieti, samaisa.

Katliņā izkausē sviestu, ber klāt sagrieztos sīpolus ar ķiplokiem. Minūti divas apcep un liek klāt vistas fileju. Maisot viegli apcep filejas gabaliņus un tad pievieno papriku. Atkal 2-3 minūtes pacep un pievieno saldētās pupiņas.





Atkal kādas 2-3 minūtes pasautē, kā bildē redzams esmu nomainījusi katlu. Uz lielāku. Tad pievieno sagrieztus puravus, atkal šīs pašas 2-3 minūtes un tad pievieno sagrieztos šampinjonus. Pasautē minūtes 5 un pievieno kokosriekstu pienu, kā arī šķipsnu kaltēta čili. Tad uz lēnas uguns sautē minūtes 10-15. Pagaršo vai sāls/cukura daudzums ok.





Servē galdā ar rīsiem. Man bija Basmati rīsi... sanāca dievīgi.

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Lieliski, tiešām lieliska recepte!!! Mmmm.. Paldies!!! :)

    AtbildētDzēst