piektdiena, 2012. gada 23. marts

Tortillas ar vistu

Labs vakars!
Ehh, nemaz nezinu ar ko lai sāk. Laikam jāsāk ar to, ka mūsmājās atkal lazarete. Šoreiz vidējā atvase godpilnā vājinieka statusā. Bet nu nekas, cienītais ņems zilo lapu. Savādāk man jau pārāk bieži šīs lapas piešķir. Ka tik VSAA nesāk uzdot jautājumus. Labi, tas tā, atkāpei. Nē nu, reiz pa reizei iedomājos, kad jaunāko atvasi, kas par kaut ko sacepusies, jāstiepj uz autobusu. Un tur nav atkāpes, savādāk sanāk kavēt darbu. Tādos brīžos domāju, pie vella visu, lai tēvs ved un es gulētu mājās.
Lai nu kā, nonākot darbā, viss jau aizmirstas un esmu gatava jau rīt atkal vest uz bērnudārzu.
Šonedēļa bija salīdzinoši mierīga, ēdām svētdien gatavotos uzkrājumus un tik šodien viss bija izbeidzies. Jādomā ko vakariņās. Kādu brītiņu atpakaļ, iekš Rimi biju nopirkusi tortillas. Šodien kā reiz, lieti noderēja.
Šoreiz izmēģināju ar vistu. Bija labi, Jaunākās atvases, par spīti asumam, šņakarēja iekšā. Tikai mana izklaidība, piemirsu bildē pielikt saldētās zaļās pākšu pupiņas un eļļu. Neņemiet ļaunā!


Tātad, mums vajadzēs:
1 iepakojumu tortillas
400gr. vistas filejas
1 sīpols
neliela selerija
5-6 ķiploku daivas
1 paprika
2-3saujas saldēto pākšu pupiņu(var aizvietot ar konservētajām)
2 burkāni
1 bundža konservētas kukurūzas
Fajita Space Mix garšvielas
karijs
sāls
cukurs
Saldā chilli mērce
eļļa

Sākumā sagriež vistas fileju garenos gabaliņos. Pieber kariju, sāli un Fajita Space Mix garšvielas. Visu samaisa un atstāj.


Pēc tam, ielejam pannā nedaudz eļļas. Liekam karsēties. Sagriežam sīpolu un ķiploku, liekam cepties, samazinot karstumu.


Sarīvē burkānu un sagriež seleriju. Ber klāt pannas saturam klāt.


Pēc tam pievieno sagrieztu papriku un zaļās pākšu pupiņas. Tās vai aizvietot arī ar parastajām konservētajām pupiņām. Pasautējam kādas minūtes 5.

Pēc piecām minūtēm pievienojam kukurūzu, kurai noliets šķidrums un turpina uz lēnas uguns karsēt līdz burkāni ir mīksti. Tad pievieno sāli, nedaudz cukuru un saldo chili mērci. Mērci pievieno pēc garšas, cik asu/neasu vēlas. Uzkarsē un slēdz uguni nost.



Lūk, viens virums gatavs. Tad atsevišķā pannā apcep gandrīz gatavu vistas filejas gabaliņus.



Tagad tik atliek pildīšanas darbi. Ņem vienu tortillu, sākumā iepilda dārzeņus, tā... apmēram pa vidu un tad uzliek 1-2 vistas gabaliņus, skatoties cik lieli tie sanākuši. Un tad vai nu sarullē, vai veido tūtiņu. Es nostipirnāšanai izmantoju zobu bakstāmo kociņu, savādāk neturējās ciet. Sagatavotās tortillas liek sakarsētā cepeškrāsnī, kādos 200grādos minūtes 15-20 pacepties. Servē galdā!




Ja vēlas, var pagatavot kādu mērcīti klāt. Taču gardi bija tāpat. Sākumā atvases skatījās ar aizdomām, bet pēc tam tik šņakarēja iekšā. Laikam garšoja!


Lai labi garšo! 

1 komentārs: