svētdiena, 2012. gada 11. marts

Pupiņu šokolādes kūka

Vakar bijām viesos pie Ivetas, kur tiku cienāta ar pupiņu šokolādes kūku. Es viņu piespiedu procesu bildēt un padalīties ar recepti. Lūk, rezultāts!

Tātad, mums vajadzēs:

Kūka vienai devai
200g pupiņu bundžā
100g šokolādes 75% kakao
2 olas
¼ vai ½ cepampulvera (atkarīgs no tā. cik pufīgu kūku vēlas.)
Bildē deva dubultota.


1. Pupiņas zem ūdens strūklas noskalo, ieber traukā un sablenderē
2. Pievieno olas pa vienai, blenderējot


3. Izkausē šokolādi, nedaudz atdzesē un iemaisa olu/pupiņu maisījumā, pievieno cepampulveri
4. Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī līdz 170 grādiem, ievieto cepties kūku (es to izliku uz cepampapīra apaļā kūkas veidnē, bet var formu ietaukot)


Piezīme, ja ir vēlme mīklai var pievienot cukuru, atkarīgs no tā cik saldu to vēlas.  Papildus vēlos ieteikt šo mīklu kā pamatu, piemēram siera kūkai.


P.S kūka garšoja kā šokolādes kūka. Ja nezinātu, ka klāt ir pupiņas, nemaz nepateiktu. Manuprāt, ideāli garšos ar saldējumu vai vaniļas mērci. Jo Ivetas ceptā nebija salda, līdz ar to, prasās kādu papildinājumu.


Paldies Ivetai


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru