svētdiena, 2012. gada 11. marts

Kartupeļu daiviņas

Labs vakars! Šī bij'  vien ražīg'  nedēļ'!
Ar rītdienu atsākās ierastais ritms, jo cienītajam ir beidzies atvaļinājums. Ehh, lai arī šīs divas nedēļas cēlos tāpat kā iepriekš, vienalga šķiet, ka būs grūtāk. Tas laikam tāpēc, ka atvases jāved uz bērnudārzu. Labi, ka vismaz vecākā atvase paliek mājās. Skolā brīvlaiks.
Vakar bijām ciemos pie Ivetas. Baudījām suši, kūku un protams, protams, spēlējām galda spēles. Es bez tām, vairs nekur. Nākamsestdien jau atkal, tik šoreiz pie māsas. Bet nu labi. Jānodzīvo vēl līdz tai dienai.
Ierasts jau, ka svētdienās šmorēju lielos katlus ar ēdamo. Taču šoreiz baiss slinkums un ideju iztrūkums. Nu ko? Nu ko lai gatavo? Nolēmu, ka par to domāšu rīt un šodien koncentrēšos tikai un vienīgi uz šodienas maltīti. Tā arī darīju un kā viens no šīs dienas maltītes sastāvdaļām, daiviņās cepti kartupeļi. Nekāda revolūcija, bet sasodīti garšīgi.

Tātad, mums vajadzēs:
kartupeļus
maltu saldo papriku
malts muskatrieksts
ķimenes
mājas adžika
sāls
olīveļļa

Daudzumi, pēc katra ieskatiem.
Sākuma nomizo kartupeļus un sagriez daiviņās. Ne pārāk biezās.

Pēc tam pievieno garšvielas - paprikas pulveri, muskatriekstu un ķimenes. Daudzums - uz aci. Apmēram pa nepilnai tējkarotei.
Tad pievieno kādas 2-3ēdamkarotes mājas adžikas un sāls. Pielej nedaudz olīveļļas un samaisa.


Cepampannu izklāj ar cepampapīru un izber kartupeļus. Liek cepeškrāsnī un cep 200grādos līdz kartupeļi gatavi.



Lieto pēc nepieciešamības!

Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. izskatās ļoti garšīgi gribētu šovakar pagatavot,bet man bail,ka tās ķimenes dos tādu dīvainu piegaršu.. un ja nav mājas adžika ,ko var tās vietā likt?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par ķimenēm runājot - gaumes lieta. Var piebērt ļoti, ļoti minimāli, bet var nebērt vispār. Mājas adžikas vietā var likt vnk. sablendētu tomātu + ķiploku, vai kādu tomātu mērci no veikala plauktiem vai arī iztikt bez. :)

      Dzēst
  2. Vai cepšanas laikā tie ir jāapmaisa? un cik bieži? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja neuzticas savai cepeškrāsnij, ka tā vienmērīgi izceps, tad var ik pa laikam apmaisīt. Ne pārāk bieži.

      Dzēst