svētdiena, 2012. gada 11. marts

Cūkgaļas karbonāde garšvielās ar "puveklīti"

Otrs, ko šodien maltīte cēlu galdā, bija šī gaļa. Zem nosaukuma " puveklītis"  slēpjas siers ar pelējumu.
Vakar vakarā bija jāieklīst Rimi un jānopērk pārtika. Ne domāts, ne plānots, tāds nekāds... klīdu gar veikala plauktiem un domāju, ko lai gatavo. Klaiņojot gar gaļas stendu uzklīdu dārgām, bet pēc skata dikti apetelīgām cūkas karbonādes šķēlēm. Te atcerējos piektdienas klaču ar darba kolēģi, kas ieteica pagatavot gaļu garšvielās. Esot nāvīgi gardi! Hmm... nenožņaudzos un liku gaļu grozā un stiepu mājās. Tad nu šodien gatavoju.
Mirklis pārdomu, kādas garšvielas lai liek? Santa Maria Kopejās gaļas garšvielas?? Nē... Un te savā garšvielu plauktā atradu tādu zvēru ar nosaukumu - Hmeli Suneli. Pēc daudzajām jūsmīgajam atsauksmēm, nolēmu izmēģināt. Un lai nebūtu " plika" gaļa, uzliku  šķēli " puveklīša". Sanāca ļoti labi.

Tātad, mums vajadzēs:
Cūkas karbonādi
garšvielas - hmeli suneli, vai jebkuras citas iecienītas garšvielas
sviests
siers ar pelējumu
sāls

Sākuma sagatavo gaļu. To neklopē ar gaļas āmurīti, bet gan viegli papliķē ar naža spalu. Pēc tam ar naža asmeni viegli paklapē pa gaļas šķēli.


Garšvielas izber uz šķīvīša un tajā pa vienai apvārta cūkgaļas šķēli. Kad visas šķēles apvārtītas garšvielās atstāj uz kādām minūtēm 20.



Pannā kurā ceps gaļu, kārtīgi uzkarsē. Izkausē sviestu, apmēram 50gramus un liek cepties gaļu. No vienas puses cep minūtes 3, pēc tam apgriež un atkal cep minūtes 3. Uz izceptās puses uzkaisa sāli.





Kad gaļa cepusies no abām pusēm pa 3 minūtēm, liekam virsū šķēlīti " puveklīša" , liekam vāku virsū un ņemam nost no uguns. Šādi paturam līdz siers izkusis. Pēc tam servē galdā.





Bija ļoti labi!

Labu apetīti!

P.S. garšvielās var izmantot jebkuras citas, savas iecienītās garšvielas.

2 komentāri:

  1. Puse no tavām receptem, ir kautkur ņemtas, izdomā pati kautko, ps. sac pirkt normalus produktus ja gribi pontoties.

    AtbildētDzēst