sestdiena, 2012. gada 17. marts

Baltmaizē cepta ola

Laba diena!
Šodien ir jauks sestdienas rīts, nezinu kā jums, bet mums aiz loga spīd saulīte un termometrs rāda 4 grādus plusā. Izskatās, ka vēja nav, ideāls laiks pastaigām. Taču pastaigas šodien atkritīs, jo plānā ir kārtējā galda spēļu diena. Šoreiz pie māsas. Bērni noteikti varēs daudzīties ārā pagalmā, kamēr mēs, lielie, pieri saraukuši nodosimies spēļu pasaulei un to izdomātajiem noteikumiem. Taču, pirms notiks šādas izvirtības, jāgatavo saimei brokastis.
Cienītais kaut ko čiepstēja par omleti un ceptiem cīsiņiem. Sakot, ka baigi kārojas. Bet es izdomāju ko citu, kā būtu ar baltmaizē ieceptu olu?? Cienītais manu ideju akceptēja un nekas cits neatlika, kā vien tapināt augšā. Jāsaka, ka sanāca labi un sātīgi. Pat vidējā atvase, kas ar ceptām olām ir uz jūs, šo ēda laizīdamies. Tad nu mūsu ēdienkartē vēl viens papildinājums brokastu karstmaizēm.

Tātad, mums vajadzēs:
Baltmaizi
olas
sviestu
sāls
pipari




Daudzumi, jau atkal atkarīgs no ēdāju daudzumu. Gatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu.
Baltmaizes šķēles viducīti saspiež plakanu veidojot maizes šķēlē iedobi.


 Maizes šķēles kārto uz pannas, ieliek plānu plēksnīti sviesta un uzsit pa virsu olu. Pārkaisa ar sāli un pipariem un liek iepriekš sakarsētā krāsnī cepties. Apmēram 220grādos līdz olas gatavas.




Nu lūk, nekā revolucionāra, bet gardi un sātīgi. Tas tiesa.

Labu apetīti!

2 komentāri:

  1. Es to mīkstumu izņemu ārā, sadrupinu un samaisu ar olām. Tad baltmaizes garoziņu liek uz pannas un masu iekšā tai caurumiņā, un apcep no abām pusēm. Garšīgi!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es lasīju ļoti daudzas receptes šādā variācijā. Bet man kaut kā atmiņu dzīlēs stāvēja recepte, kur bija iedobe maizes šķēlē, virsū uzlikta plāna gaļas šķēle un pa virsu uzsista ola un cepts cepeškrāsnī. Tad nu izmēģināju tikai ar olu. Nākamreiz pamēģināšu arī citu Jūsu variantu :)

      Dzēst