svētdiena, 2012. gada 19. februāris

Plaucētā mīkla

Jā, man ļoti ļoti jāatvainojas, bet iepriekš publicētajā receptē bija ieviesusies drukas kļūda. Diemžēl tā garantēja 100% galarezultāta neizdošanos.
Tad nu labojos un publicēju pareizo recepti, kuru šodien akurāt izmēģināju, pareizāk sakot, pārbaudīju!

Tātad, mums vajadzēs:
1gl ūdens
1gl miltu
100gr sviesta
4 olas
1 tēj.k. cukura
šķipsnu sāls

Katliņā ielej 1 glāzi ūdens, pieber sāli un cukuru un liek vārīties.
Kad ūdens uzvārījies, liekam iekšā 100gr. sviesta un karsējot izkausējam.
Ūdenim turpinot vārīties beram iekšā 1 glāzi miltu un karsējot samaisām viendabīgā masā, masa atlec nost no katliņa malām. Pēc tam ņemam katliņu nost no uguns un ļaujam 7minūtes mīklai dzesēties.

Pēc šīm 7 minūtēm nepārtraukti maisot sitam pa vienai olai klāt un maisa līdz izveidojas viendabīga, spīdīga mīkla.

Pēc tam vai nu liek konditorejas tūtā, špricē vai ar mīklu veido piciņas uz cepamās plāts. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200grādiem un liek cepties minūtes 25, līdz ir zeltaini brūnas. Galvenais sākumā durtiņas nevirināt un ļaut mīklai kārtīgi izcepties. Ja pēc cepšanas mīkla noplok, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep tālāk. Viss protams atkarīgs no tā, kāda kuram cepeškrāsns, tāpēc iesāku sākumā ielikt kontrolcepienu un tad jau cept visu pārējie.



Nu lūk! Gatavs. Pilda ar ko vien sirds kāro.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru