otrdiena, 2012. gada 21. februāris

Pikantā brokastu maizīte

Šodien bija dublis numur divi ar mēģinājumu strādāt. Un kā jūs domājat, kā man izdevās? Akurāt tik daudz, kamēr jaunākā atvase ar cienīto bija pie ārsta. Apmēram nepilnu stundu sabija prom. Un viss... ar to mana strādāšana beidzās, jo kad mājās ir mazā ute un vēl viena atvase, tā nemiers mājās garantēts. Īsta skabarga pakaļā. Pēc tam man vajadzēja vidējo atvasi glābt no nepārtrauktiem skabargas uzbrukumiem un provokācijām. Miers iestājās uz neilgu laiku, apmēram divu multeņu garumā, pēc tam viss sākās no gala. Un ko līdz nelielajā klusuma pauzē mēģināju pastrādāt, tā maza skabarga klāt un kaut ko vāvuļo. Nu neko, vismaz kaut ko padarīju, ar priekšniecību kontaktus uzturēju un šādas tādas lietas nokārtoju, vai vismaz piekārtoju. Un tad nodevos kafijai ar lasāmvielu azotē.
Lasot grāmatu, kas bija par mistisku eņģeļu pasauli un uz beigām sāka mani garlaikot, secināju, ka eu... bet baigi sen neesmu cepusi maizi. Un.., ko līdz šī doma iešaujas prātā, tā viss, nemiers dīda. Cēlos un vēlos, un cepu maizītes. Nedaudz pikantas, aromātiskas un garšīgas.

Tātad, mums vajadzēs:
~1kg miltu
2ēd.k. eļļas
2ēd.k. cukura
2 tēj.k. sāls
300ml piena
1 paciņa sausā rauga
2 ķiploku daivas
nedaudz kaltēta asā pipara
šķipsna rozmarīna
šķipsna ķimeņu
šķipsna koriandra
2 smaržīgie pipari
nedaudz sviesta

Ar garšvielām - tīri uz izjūtām. Es visu liku pa šķipsnai, baidoties vai nesanāks baigi spēcīgi, patiesībā, bija baigi labi. Taču tie kas vēlas izteiktāku garšvielu buķeti, tie garšvielas var likt vairāk.
Visas sausās garšvielas izņemot sāli un cukuru, lieku mazajā belnderī vai kafijas dzirnaviņās un sasmalcinu.
Jau pēc smaržas jutīsim vai garšvielas būs gana vai nē. Samaltās garšvielas beram bļodā, piespiežam divas nelielas ķiploku daivas. Pēc tam pievieno 2 ēdamkarotes cukura un 2 tējkarotes sāls, kā arī 2 ēdamkarotes eļļas un visu kārtīgi samaisa.

300ml piena uzkarsē, bet nevāra un lej bļodā. 1 paciņu rauga izšķīdina 1/4 glāzē silta ūdens un lej bļodā. Visu kārtīgi samaisa.

Pēc tam piesijā apmēram 800gr. miltu, samīca. Uz galda izber atlikušos 200gr. miltu, liek samīcīto mīklu virsū un sākas mīcīšana apmēram 10minūšu garumā. Mīklu mīca līdz tā palikusi gluda un nelīp pie rokām. Pēc tam liek siltā vietā kādu 1-1.5h raudzēties.




Kad mīkla uzrūgusi veidojam kukulīti vai mazas bulciņas, uzraudzējam un liekam cepties 200grādos 20-25minūtes. īsi pirms cepšanās beigām pārsmērējam ar sviestu. Viss, gatavs!




Siltas un smaržīgas pašas mutē lien. Esmu pārēdusies, goda vārds!

Lai labi garšo!

Tikko vidējā atvase pateica pārējām divām, ka šās vairs nemīlot!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru