svētdiena, 2012. gada 5. februāris

Mājas biezpiena sieriņi

Ooo! Jau februāris un ārā -28. Forši! It sevišķi stundu kratīties autobusā, kuram aizsaluši logi. Nu neko, dzīva esmu un rīt jau atkal gatava celties un velties.
Šī nedēļa bija +/- ok. Godam centāmies noēst visu ko brīvdienās pagatavoju. Daudz maz mums tas arī izdevās. Arī šīs  brīvdienas bija domātas, kā sagatavošanās nākošajai darba nedēļai, taču mani plāni nedaudz pamainījās un tik šodien atdevos virtuvei. Tiesa, neko mega giga pārsteidzošu nesagatavoju, vien slinkos tīteņus un biešu zupu(atkal). Bet nu vismaz nedēļas sākumā par ēstgatavošanu nebūs jālauza galva.
Bez visa tā, es šodien pagatavoju ko gardu savējiem. Biezpiena sieriņus.
Sen jau gribējās izmēģināt pašai, kā tas ir un kā garšo. Taču visu laiku atlikās un atlikās un atlikās. Te viendien ar darba kolēģi, cik svētīgi ja ir šādi kolēģi, pārspriedām tēmu - biezpiens un to pagatavošana. Te nu viņa stāstīja, ka savējiem gatavojot biezpiena sieriņus. Tā, tā tā... no šīs vietas lūdzu konkrētāk un uzzināju to, ko jau mans čujs, ņuhs un poņa jau nojauta. Gatavošana ir vienkārša, galvenais - dabūt sev tīkamo garšu.
Ok. tad nu šodien man bija iekšās to pamēģināt un ziniet... sanāca baigi labi. Neskatoties uz maniem mazajiem gigantiņiem, atvases pa 2 gabal' nolocīja.

Tātad, mums vajadzēs:
4 biezpiena paciņas
200-300gr. tumšās šokolādes
40gr. sviesta
2 paciņas vaniļas cukura
3 paciņas saldā krējuma cietinātāju
2 ēd.k. saldā krējuma
2 ēd.k. iebiezinātā piena ar cukuru
citrons(var neizmantot)

Šie daudzumi norādīti, kā gatavoju es. Taču saldais krējums, cukurs un iebiezinātais piens ir pēc garšas un biezpiena struktūras. Tā kā veikala biezpiens ir diezgan slapjš, tad nu papildus slapjumu izmantoju ļoti minimāli. Ja būs kārtīgs lauku biezpiens, pieļauju domu, ka slapjumu vajadzēs vairāk. Kā arī to nosaka garšas kārpiņas.

Sākumā biezpienu liekam bļodā un sablendējam, samaļam vai izberžam caur sietu. Jo masa viendabīgāka, jo labāk.

Kad biezpiens ir viendabīgā masā, pievieno vaniļas cukuru, 2 ēdamkarotes saldā krējuma un 2 ēdamkarotes iebiezinātā piena. Visu sablendē vai ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.



Pēc tam pievieno 1 paciņu putukrējuma stindzinātāja jeb biezinātāju vai kā tur pareizi uz paciņas bija rakstīts. Neatceros. Un atkal visu kārtīgi samaisām. Pagaršo vai saldums-skābums ir ok. Es gribēju likt citronu, bet secināju, ka nevajag. Tā nu citronam bija fotosesija. Kad ir iegūta ideālā garša veidojam sieriņus.

Masa ir diezgan ķepīga un vajag kādu palīglīdzekli lai bez lamu vārdiem varētu izveidot kaut cik formīgus sieriņus. Tāpēc talkā ņēmu atlikušo putukrējuma stindzinātāju. Tā sastāvā ir glikoze un ciete. Ideāli.
Izberam stindzinātāju un šķīvīša. Liekam pikuci biezpiena masas un uzmanīgi apvīļājam izveidojot sevis iedomāto formu. Pēc tam kārtojam uz dēlīša kas noklāts ar cepamo papīru. Kad visi sieriņi sagatavoti, tos uz 1h liekam ledusskapī.

Bildē smuki mazi milzenīši, he he.
Pēc stundas gatavojam šokolādes glazūru. ūdens peldē izkausējam sviestu, beram klāt šokolādi un izkausējam līdz masa ir viendabīga.



Pagaidām līdz masa nedaudz padziest, tā lai tā ir remdena. Un pa vienam sieriņam gremdējam iekšā. Pasākums diezgan ķēpīgs, bet ne nepaveicams. Un tā ķēpājāmies kamēr visi sieriņi ieguvuši smuku šokolādes glazūru. Glazūra diezgan ātri sacietē(vismaz man tā bija). Kamēr es pēdējos mērcēju, tikmēr pirmie jau sacietējuši. Kad visi ir apklāti ar glazūru, liekam ledusskapī sacietēt. Pēc tam lieto, pēc nepieciešamības.






Mmm.... bija baigi labi. No šī daudzuma man sanāca 16 palieli sieriņi, ja taisītu mazākus, sanāktu visi 20 - 25. Masai var pievienot riekstus, šokolādi, ogas, ko vien sirds vēlās. Un jā, rūgtā šokolāde ideāli iederas.

Lai labi garšo!

3 komentāri:

  1. Izskatās ĻOOOOOTI garšīgi! Es noteikti pamēģināšu, jo esmu īsta biezpiena sieriņu fane :)) Paldies par receptīti!

    AtbildētDzēst
  2. Jā, izklausās gardi! Jāiet un virtuvi un jāsāk gatavot... :)

    AtbildētDzēst
  3. Mums viss jav ir procesā.
    Izskatās tiešām gardi.
    Redzēsim vai sanāks.

    AtbildētDzēst