pirmdiena, 2012. gada 27. februāris

Biezpiena - ķiršu sieriņi

Labs vakars!
Nu ko, esmu ierindā - darbā. Ak, kas par klusumu un mieru, enerģija strādāt, ka tik tup un turies. Un skat, arī februāris strauji tuvojas beigām, tas nozīmē, ka mani pirmie 3 mēneši būs godam izturēti. Tiesa, ar divām B lapām.
Pagājušā nedēļa bija diezgan traka, glābos virtuvē un tik kaut ko ķimmerēju augšā, te vecrīgas, te šokolādes cepumus. Tiesa, pēc cepumu cepšanas nedaudz sevi piebremzēju un arī atvases palika mierīgākas. Laikam šokolādes cepumi nomierina.
Brīvdienas pavadījām draugu lokā spēlējot galda spēles. Atkal. Vakar, pirms kārtējiem viesiem, nolēmu pagatavot biezpiena sieriņus. Kopš pati šos esmu sākusi gatavot, vēlos izmēģināt aizvien jaunas un jaunas garšas. Šoreiz man sagribējās ķiršus. Nu ko, tapināju augšā, atsauksmes labas.

Tātad mums vajadzēs:
3 paciņas biezpiena
2 saujas saldētu ķiršu
200gr šokolādes
50gr sviests
1-2 ēd.k. cukura
3-4 paciņas saldā krējuma biezinātāja
1ēd.k. iebiezinātā piena
pāris piles vaniļas esences

Gatavošana ir stipri līdzīga kā parastajiem biezpiena sieriņiem. Tikai atšķirībā no tiem, es neliku klāt saldo krējumu. Kam jāpievērš uzmanība - biezpiena slapjumam. Ar to uzmanīgi. Ja biezpiens šķiet ļoti slapjš, tad iesaku iebiezināto pienu likt pēdējo, jo papildus šķidrums būs no ķiršiem.
Sākumā biezpienu liekam bļodā, tā kā man patrāpījās pasauss biezpiens, pieliku 1 ēdamkaroti iebiezinātā piena un 1 ēdamkaroti cukura, pāris piles vaniļas esences un visu sablendēju viendabīgā masā.


Apmēram divas saujas ķiršu sagriezu gabaliņos kurus pārkaisīju ar 1 ēdamkaroti cukura. Atstāju apmēram uz 30minūtēm lai izdalās sīrups.



Pēc tam ķiršus sajauc kopā ar biezpiena masu un kārtīgi samaisa. Tad pievieno apmēram 2 paciņas saldā krējuma biezinātāju, samaisu un ieliek masu uz kādu 1h ledusskapī. Pirms tam pagaršojot vai saldums-skābums ir ok.



Pēc tam ņem ar tējkaroti, apvārtot saldā krējuma biezinātājā masu un veido sieriņa vēlamo formu. Kārto uz dēlīša.


Gatavo šokolādes glazūru. ūdens peldē izkausē 50gr. sviesta un ber klāt 200gr. šokolādi, visu izkausē viendabīgā masā. Nedaudz padzesē un tad pa vienam mērc iekšā biezpiena sieriņu un liek atpakaļ uz plāts sacietēšanai. Pēc tam uzglabā ledusskapī un lieto pēc nepieciešamības.







Tagad kādu laiku būs našķis brokastīs!

Labu apetīti.

1 komentārs:

  1. Tāks, un tagad lūdzu pavisam godīgi-kurš apģērba izmērs Tev ir uz cik garu augumu??? Nekad neticēšu, ka esi slaida šitā gatavojot un ēdot!!! :))
    Bet ja nopietni, tad mazliet apskaužu tavējos, es arī gribētu, lai kāds man regulāri taisītu GARŠĪGI ēst!

    AtbildētDzēst