svētdiena, 2012. gada 29. janvāris

Vinegrets

Šodien vakariņās sakārojās vinegrets. Sen nav ēsts.
Vienu dienu darbā tā sakārojās, ka vietējā veikalā nopirku un pēc brīža to ļoti nožēloju. Sen nebija kaut kas tik pretīgi nebaudāms ēsts. Es jau zināju, ka pirkt gatavos tā ir laimes spēle. Bet nu cik ir ēsts, vienmēr kaut kas pietrūcis vai ne tā garšojis. Kāpēc biju iedomājusies, ka šoreiz būs savādāk, nudien nezinu. Tad nu pateicoties vakardienas biešu biezzupai atcerējos, ka man tak ir viss nepieciešamais priekš vinegreta. Tik skābēti gurķi jānopērk.
Apvienojot patīkamo ar lietderīgo tiku pie garda vinegreta. Vismaz man tāds garšo!

Tātad, mums vajadzēs:
4 kartupeļus
3 nelielas bietes
1 paliels burkāns
3 vidēji lieli skābēti gurķi
4 saujas skābētu kāpostu
1 neliels sīpols
sāls
cukurs
4 ēd.k. saulespuķu eļļa

Ja dārzeņi jau nav vārīti, tad nu novārām kartupeļus, bietes un burkānu līdz tie ir mīksti.


Atdzesējam un nomizojam.
Kad tas izdarīts, atliek tik sagriešanas vaina. Kādā kārtībā griež, ir abzolūti vienalga. Es gan sāku ar gurķiem un burkāniem, tad kartupeļi un bietes, visbeidzot sīpols un kāposti. Pirms sagriezt kāpostus, nedaudz nospiež lieko sulu.



Visu kārtīgi samaisām, pievieno sāli un cukuru pēc garšas un pielejam saulespuķu eļļu. Eļļu nevajag daudz, 4 ēd.k. uz šo daudzumu ir atliektiem galiem. Visu samaisām un atstājam uz brīdi visam ievilkties. Pēc tam... servē galdā!




Jā... šāds man garšo vislabāk.

Labu apetīti!

7 komentāri:

  1. Vinegretu es vienkārši dievinu, bet pati nekad neesmu gatavojusi, būs beidzot jāsaņemas un jāuztaisa pēc tavas receptes. Izskatās fantastiski!

    AtbildētDzēst
  2. B***, kas tā par recepti - uzvāri bietes/kartupeļus/burkānu izdari to šito! Es tā arī kā bildē visu saliku katlā un nu tik vārīšu, labi ka sieva ieraudzīja un izstāstīja kā bietes jāvāra! :P
    Lūdzu šādus sīkumus precīzāk, ne visi ir virtuves guru, un visiem viss ir pašsaprotams! Tā pat arī ar sāli un cukuru, tādas lietas vislabāk gramos!:D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Bietes un burkānus nav jāvāra, bet gan jāpērk tvaicēti - daudz gardāki.

      Dzēst
    2. Un vispār nekas nav jātaisa - visu var nopirkt gatavu! Mēdz būt daudz gardāki! :P

      Dzēst
  3. It kā jau tais bildēs viss ir korekti - vienā podā bietes, otrā karpeļi un burkāni.

    AtbildētDzēst
  4. Te tik perfekti parādīts kas ar ko jāvāra. Biete tikai atsevišķi vārāma, burkānu ar kartupeli var kopā vārīt. Ir ļoti gardi salāti un veselīgi!

    AtbildētDzēst