svētdiena, 2012. gada 15. janvāris

Tunča salāti

Laba diena ZIEMĀ! 
Beidzot beidzot ir pienākusi ziema. Atvases ir stāvā sajūsmā un nespēj vien sagaidīt, kad nu sasnigs tik daudz, lai varētu nodoties meža kalnu priekiem. Vakar braucām garām, jau pirmie, nepacietīgie bija uz kalniņa un kopā ar kalna smiltīm laidās lejā. Es gan savējām atvasēm paskaidroju, ka sniegs ir nedaudz par plānu, vajag vēl bik bik, lai ar piepūšamo pūsli laistos lejā no kalna.
Vakar mūsmājās bija nelielas godības, vecākajai atvasei svinējām vārda dienu. Pasāciens izdevās necerēti labs, kā arī es uztapināju divus salātiņus, kurus tad nu gribu nopublicēt.
Vieni no salātiem bija tunča salāti. Nekas tāds WOW, tur nav, klasiski, nedaudz apgreidoti un garšīgi.
Tātad, mums vajadzēs:
apmēram 300gr. tunča savā sulā.
150gr. siera
4 cieti vārītas olas
1 neliels sīpols
1 ābols
majonēze.

Bildē olas trīs, jo viena cieta fiasko - noripoja no galda, akurāt bildēšanas brīdī.

Tātad, ja olas nav novārītas, tad tās novāra. Vajag cieti vārītas olas. Pēc tam tās notīra un dzeltenumus atdala no baltumiem.

Pēc tam baltumu smalki sakapā un izkārto salātu traukā. Pārlej ar nedaudz majonēzes.

Nākošajā kārtā liek tunci. Tuncim nolej nost sulu un ar dakšiņu saspaida. Izkārto salātu traukā un pārlej ar nedaudz majonēzes.

Nomizo sīpolu un smalki sakapā. Kārto salātu traukā un atkal nāk majonēzes kārta.


Olu dzeltenumus sadrupina ar dakšiņu un kārto salātu traukā. Un protams - atkal majonēze.


Nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves ābolu. Kārto salātu traukā un atkal majonēze.

Pēdējā kārtā - sarīvēts siers.

Lūk - salāti gatavi. Kā redzams, majonēze iet uz urrā, taču to var atšķaidīt ar krējumu.

Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. iesaku siipolus pirms iemarineet aatrajaa etikja marinaadee, tas piedod spicuminju shiem burviigajiem salaatiem. Siipolu sasmalcina, paarlej uz 10 min ar karstu uudeni, kuraa izshkjiidinaats cukurs, saals un pievienots etikjis.

    AtbildētDzēst