pirmdiena, 2012. gada 23. janvāris

Siera zupa ar grauzdiņiem

Man šodien nelabi. Visu dienu reibst galva. Pareizāk sakot, tā jau man reiba vakar, šodien tik bija turpinājums. Nē, nē... stāvoklī neesmu, tā kā šo var atmest kā pagalam muļķīgu domu. Bet fakts, ka īsti labi tas nav, man ir zināms, bet kā jau latvietim - vulgaris, nav laika aiziet pie ārsta. Pareizāk sakot, kad jūties slikti, pie ārsta netiec, bet kad jūties labi, kāds gan tur vairs ārsts... līdz nākošai reizei. Ceru, ka šoreiz tomēr saņemšos un pie dakteronkuļa atrādīšos.
Taču, taču... atmetot visu to, ka man reibst galva un brīžam tas šķiet pagalam kaitinoši, es tomēr pagatavoju saimei vakariņas. Siera zupu.
Doma par šo zupu man radās jau vakar. Laikam reiboņi pie vainas. Un tā vietā, lai no darba pa taisno dotos uz mājām un liktos gultā slīpi, es tomēr braucu uz veikalu, gādāju produktus un gatavoju zupiņu. Sanāca nāvīgi laba, vismaz manējiem garšoja. Sierīga.

Tātad, mums vajadzēs:
1 paciņa kausētā siera
500ml saldā krējuma
100gr Dor Blu siera
~ 1-2 ēd.k. siers - ķiplociņš
10kartupeļi
1 vidēji liels burkāns
1/2 purava
2 tomāti
baltmaize grauzdiņiem
sāls
cukurs
1. buljona kubiciņš(ja vēlas)

Sākumā nomizo un sagriež dārzeņus. Kartupeļus, burkānus...

... pēc tam puravu, sīpolu un tomātus.
Pēc tam pielej apmēram 1litru ūdens, tā lai dārzeņus nosegtu, pievieno sāli un liek vārīties. Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Var pievienot buljona kubiciņu, taču es iztiku bez, lai gan sākumā man bija tāda doma.
Kamēr dārzeņi vārās, sagriež baltmaizi un krāsnī sagrauzdē grauzdiņos.

Gabaliņos sagriež Dor blu sieru.
Kad dārzeņi mīksti tos sablendē viendabīgā masā. Liek atpakaļ uz uguns, pievieno 500ml saldā krējuma un 1 paciņu kausētā siera. Karsējot izkausē, tad pievieno sagriezto dor blu sieru un sieru "Ķiplociņš" ( tas nopērkams pie sieriem, vēl ir zaļais siers un siers ar garšaugiem). Beramo sieru liek pēc garšas.




Uzkarsē līdz siers gandrīz izkusis. Pagaršo vai sāls-cukura daudzums ok. un servē galdā kopā ar grauzdiņiem.

Lūk, ātri, sātīgi un sierīgi... sierus var variēt pēc katra paša ieskatiem.

Lai labi garšo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru