svētdiena, 2012. gada 15. janvāris

Omlete ar kraukšķi

Pēc vakardienas svētkiem nedaudz pagrūtāk izdomāt brokastis. Cienītais kaut ko murmulēja par abnormāli gardajiem tunča salātiņiem, kurus rijīgie viesi vakar norijuši. Tagad tak būtu pa pirmo zorti . Man gan tunča salāti rīta agrumā neuzrunāja. Tā kā šovakar ir paredzēts baudīt kultūru, tad nu nolēmu, ka brokastīm jābūt sātīgām, lai pusdienās negribas pierīties, kas beigsies ar to, ka svētku štātēs var arī neielīst.
Papētīju ledusskapju saturu un secināju - olas ir! Gaļa ir! Siers ir! Kartupeļu salmiņi iederēsies??? Iederēsies!
Nu tad atiet!

Tātad, mums vajadzēs:
olas
žāvētu gaļiņu(vislabāk caurraudzi)
1 paciņu kartupeļu salmiņu
siera kancīti
sāls

Daudzumi ir atkarīgi no ēdāju daudzuma. Mums tie ir 5, tad nu tur bija vairāk olu par bildēs redzamo. Bet precīzu skaitu nepateikšu.

Sākumā sagriež gabaliņos gaļu - apmēram 1-2 šķēles.
Sarīvē sieru.
Un sakuļ olas ar šķipsnu sāli. Te atkal - cik nu daudz gribās.

Uzkarsē pannu, liek sagriezto gaļu un apcep līdz sāk izdalīties tauciņi.

Pēc tam lej virsū sakulto olu.

Kad ola nedaudz pacepusies, vienā malā liek virsū kartupeļu salmiņus un sarīvēto sieru.

Uzmanīgi pārlokam uz pusēm un vēl kādu brītiņu pacepam no abām pusēm, līdz gatavs. Apmēram pusminūti no katras puses. Servē galdā.



Brīdinu - -omlete sātīga. Es knapi pusi pieveicu.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru