svētdiena, 2012. gada 29. janvāris

Kartupeļu sacepums ar sieru un olu

Ehh... rīt uz darbu. Beidzās brīvdienas. Bet šīs brīvdienas es biju čakla. Vismaz varu sevi paslavēt. Un ledusskapis atkal pilns līdz ūkai.
Šodien iemēģinājām piemājas kalniņus. Jāsaka, ka sniegs vietām ir gana lai ar piepūšamo pūsli laistos lejā. Mēs gan šodien izmantojām plastmasas paTirseņus un secinājām, ka jāuzēd vairāk tauku, pārāk kaulains dibens. Vismaz mums ar cienīto. Bērni gan, bija stāvā sajūsmā un nemaz tik ātri mājās nevēlējās doties.
Tā nu labā noskaņojumā rosījos pa virtuvi un tapināju augšā pusdienas.
No vakardienas kūkas, man bija palikuši 8 olu dzeltenumi, tieši dēļ tiem, es prātā pārcilāju ko un kā gatavot. Tiesa, sākumā bija doma par omleti brokastīs, taču attīstot domu tālāk, paliku pie kartupeļu sacepuma pusdienās!

Tātad, mums vajadzēs:
10-12 kartupeļus
4 olas( vai 8 olu dzeltenumi)
200ml piena
20gr. sviesta
100gr. siera
sāls
garšvielas kartupeļiem.

Nomizo kartupeļus un uz rupjās sakņu rīves sarīvē skaidiņās. Pēc tam nospiež lieko sulu.


Sarīvētajiem kartupeļiem pievieno sāli, garšvielas un gabaliņos sagrieztu sviestu.


Olas sakuļ ar 200ml piena. Pievieno kartupeļu masai. Sarīvē gandrīz visu sieru, ber klāt kartupeļiem un visu kārtīgi samaisa.




Kārto cepamtraukā un liek cepties 220grādos kādu 1h. 20minūtes pirms kartupeļi ir gatavi, pārkaisa ar atlikušo sieru. Ievieto cepeškrāsnī līdz siers izkusis. Servē galdā ar skābu krējumu vai kādu citu mērcīti.





Mmm... sātīgs un gards. Manējie novērtēja atzinīgi.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru