sestdiena, 2012. gada 28. janvāris

Biešu biezzupa

Bietes ir modē!
To es secinu pēc receptēm. Kur tik neizmanto bietes, kūkās, čipšos, salāti un zupas pats par sevi saprotams!
Arī mūsmājās ir paprāvs maišelis ar bietēm. Un tā kā es neesmu cilvēks, kas seko modei, neticiet?? palūriet manā skapī. Tad nu bietes izmantoju klasiskajā variantā.
Doma par biešu biezzupu man jau sen sapņos rādijās. Diez, kā tā garšo un vai vispār garšo. Tad nu šodien kā reiz bija tā diena, kad nolēmu pagatavot. Palūkoju receptes un tapināju vien augšā. Māsa ieraugot zupas katlu izbrīnā izdvesa - kas tas tāds???

Tātad, mums vajadzēs:
3 vidēji lielas bietes
7-8kartupeļi
2 vidēji lieli burkāni
1 sīpols
1 paliels, skābs ābols
1-2 ēd.k. citrona sulas
500ml saldā krējuma
500ml liellopa buljona
ķiploks
ķimenes
sāls

Gatavošana? Pagalam vienkārša. Bet brīdinu, zupa sanāk saldena!
Sākumā liek vārīties bietes. Vidēja lieluma bietes vāru apmēram 1h.

Kamēr bietes vārās, lēnu garu, bez steigas nomizo un sagriež kartupeļus un burkānus. Piegiež klāt sīpolu, pielej 500ml buljona un vāra līdz dārzeņi ir mīksti.



Pēc tam, gatavās bietes nomizojam un sagriežam gabalos. Beram klāt katla saturam. Pēc tam pieberam kādu šķipsnu ķimeņu.
Ābolu nomizojam, sarīvējam un beram klāt zupai. Uzkarsējam un ķeramies klāt pie blendēšanas.





Katlu liekam atpakaļ uz uguns un lēnām karsējot pievienojam citrona sulu. Pēc tam lejam klāt saldo krējumu. Pagaršojam vai garša ir ok. Ja ir saldas bietes, tad ir jārēķinās, ka zupa būs salda. Tāpēc es liku klāt nedaudz citrona sulu. Kad atrasta ideālā garša, pievieno ķiploku un griež uguni nost. Servējot atvases pieprasīja klāt krējumu.




Nu lūk, biešu biezzupa gatava. Nekā sarežģīta!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru