svētdiena, 2011. gada 11. decembris

Omlete ar bekonu un dārzeņiem cepeškrāsnī

Labrīt no rīta!
Vakardienas plezīrs ievilkās līdz par vieniem naktī, nez ko padomāja kaimiņi, bet sūdzēties nenāca. Šodien nedaudz sagurums un slinkums, bet nu saņēmos un gatavoju brokastis.
No vakardienas palika pāri dārzeņi un tos tad biju nolēmusi izmantot omletē. Palūrēju, kas vēl atrodams ledusskapī un uztapināju gardum gardu omleti. Ideāls veids, kā izmantot pārpalikušos dārzeņus. Taču, ja to nav, var izmantot svaigos, tik iepriekš nedaudz jāapcep.

Tātad, mums vajadzēs:
5 olas
100ml piens
bekons
dārzeņi
siers
sāls

Tātad, dārzeņi tie, kas palikuši pāri no kādas maltītes! Bet ja nav, var izmantot svaigos. Piemēram cukīnī, papriku, sarīvēt burkānu, sīpols, ķiploks. Sagriezt un nedaudz apcept.

Cepamtraukā kurā ceps omleti, izklāj bekona šķēles. Tām pāri smalki sagrieztus dārzeņus.

Olas iesit bļodā, pieber šķipsnu sāls un kārtīgi sakuļ. Pēc tam pievieno 100ml piena un atkal sakuļ. Uzmanīgi lej cepamtraukā.



Sarīvē sieru un ber virsū omletei. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40minūtes 190-200grādos.



Nu lūk, servē galdā!

Lai labi garšo!

1 komentārs: