otrdiena, 2011. gada 13. decembris

Kartupeļu pudiņš ar bekonu un sieru

Šodien bija tā reize, kad ieraugu recepti un man to noteikti vajag izmēģināt!
Lūk, ar šo kartupeļu pudiņu man kā reiz bija tā laime. Kamēr vēl nav jāstājas pie virpas, tikmēr var nodoties gastranomiskām izvirtībām. Kā reiz, bija palikusies kartupeļu biezputra no vakardienas maltītes!
Rezultāts sanāca labs, vismaz mums garšoja un tagad zināšu vēl vienu veidu kā izmantot biezputras vai vārītu kartupeļu pārpalikumus.

Tātad, mums vajadzēs:
~800gr kartupeļa biezeņa vai vārītu kartupeļu
5 olas
100gr. sviesta
1 ēd.k. miltu
šķipsna sāls
200gr siera
bekonu

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno mīkstu, istabas temperatūrā, sviestu un saputo.

Pēc tam olu masai pievieno ēdamkaroti miltu, samaisa un tad pievieno kartupeļu biezeni, vai rīvētus vārītos kartupeļus un šķipsnu sāli. Rūpīgi samaisa viendabīgā masā.


Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā kartupeļu masā. Pēc tam šo masu liek ietaukotā veidnē.




Pa virsu liku bekona šķēlītes, taču tās var arī nelikt, ja nu akurāt negribas. Man likās, ka tā būs gardāk, tāpēc liku klāt. Pēc tam liku cepeškrāsnī un cepu 180grādos minūtes 50, jeb līdz zeltainam brūnumam.

Pēc šīm 50minūtēm uzkaisīju sarīvētu sieru un liku atpakaļ krāsnī cepties, līdz siers izkusis līdz zeltainam brūnumam.


Tas arī viss. Nedaudz padzesē un servē galdā, karstu. Ja vēlas, var servēt arī aukstu. Mūsmājās garšoja vēl silts. Uzreiz brīdinu, virskārta ir nu ļooooti garda! Pie tam, pudiņš ir sātīgs!

Labu apetīti!

1 komentārs: