sestdiena, 2011. gada 10. decembris

Dārzeņi cepeškrāsnī

Dārzeņi cepeškrāsnī ir viens no mūs ģimenes iecienītākajiem ēdieniem, kuru es gatavoju cepeškrāsnī. parasti tiek pasniegts komplektā ar gaļu vai zivi. Ātri, ērti un garšīgi, jo dārzeņi saglabā savu "kraukšķi" un garšu buķeti.  Un katru reizi  izmantot dārzeņus, kas ir mājās.

Tātad, mums vajadzēs:
kartupeļus
burkānus
papriku
cukīnī
sīpolu
ķiploku
sāli
olīveļļu
garšvielas kartupeļiem
garšvielas dārzeņu grillēšanai

Pagatavošana gaužām vienkārša. Atliek vien notīrīt un sagriez visus nepieciešamos dārzeņus. Daudzumi, atkla pēc katra ieskatiem.
Sākumā nomizo un daiviņās sagriež kartupeļus. Apber ar apmēram 1 tējkaroti garšvielu kartupeļiem apkaisa ar sāli un pielej nedaudz olīveļļas. Samaisa, ber uz cepamās plāts un liek 200grādos cepties, apmēram 30minūtes.






Tikmēr nomizo burkānus un sagriež salmiņos. Palielos gabalos sagriež papriku un cukīnī. Notīra un sagriež sīpolu. visu saber bļodā un samaisa. Piespiež ķiploku un pārkaisa ar garšvielām kas domātas dārzeņu grillēšanai, ja šīs garšvielas nesatur sāli, tad piebērt arī sāli. Pielej nedaudz olīveļļas un samaisa.








Kad 30 minūtes pagājušas un kartupeļi gandrīz mīksti beram klāt pārējos dārzeņus un liekam cepties vēl uz 30 minūtēm. Un viss... gatavs.... Var servēt galdā.


Šādā veidā ceptus dārzeņus ēd visi, pat tādi, kas saka, ka dārzeņi negaršo. Vīrs pat cukīnī ēd, lai gan pirms tam mira nost jau no domas vien, ka būs jāēd!

Labu apetīti!

1 komentārs: