trešdiena, 2011. gada 21. decembris

Cūkas fileja cepeškrāsnī

Labs vakars mūsmājās, labs vakars jūsmājās!
Nu ko, bija ievilkusies baigā pauze, skoļko zim, skoļko ļet... Bet te nu es esmu! Atkal! Un labā ziņa ir tā, ka tuvojas brīvdienas, tātad... būs vairāk laika gatavot.
Kā jau minēju, biju savārījusi lielu katlu ar zupu, lielu katlu ar mērci un to mēs, gods kam gods, arī ēdām. Ja neskaita pāris vakarus, kad vakariņojām ārpus mājas. Jā, jā... kādam vēl izmaksā prēmijas, kuras, loģiski, ka vajag patērēt. Vēl pa vidam bija vīra darba balle. Burvju mākslinieks, henessy un 10cm augsti papēži bija mani sabiedrotie. Nākošajā dienā, bija pamatīgi smagas aizdomas, ka tik vakardienas burvis nebūs piesavinājies manu galvu. Bez visa tā, man bija jāceļas un jāuzņem viesi, jo redzies, vidējai atvasei jubileja! Bet nu viss beidzās laimīgi, galva pēc pāris ripām saridona atradās un biju spējīga uzņemt nedaudzos viesus visnotaļ pieklājīgā paskatā. Šoreiz tiešām sevi slavēju par savu tālredzību, ka cienastā izdomāju maximāli vienkāršus ēdienus. Bija labi.
Un te nu atkal bija skarbā realitāte un jāatgriežas darba gaitās. Darbs kā jau darbs, jo dienas, jo vairāk novērtēju to laiku, kad tomēr bija ērtā mājsaimnieču dzīve. Neteikšu, ka tagad slikti - ir interesanti, bet nu jā... vakariņās jādomā maximāli vienkārši un ātri pagatavojami ēdieni. Draugi izbrīnā ieplēš acis, ka uz atvases jubileju galdā cēlu veikala... VEIKALA...kūku, nevis pašcepto. Nu jā... pelnot miljonu, kaut kas jau ir jāupurē.
 Taču par spīti visam, šodien galdā cēlu cūkas fileju. Pagatavošana gaužām vienkārša, bet nepilnas stundas laikā tikām pie gardām un smalkām vakariņām.

Tātad, mums vajadzēs:
1 cūkas fileju
2 tomātus
1 sīpolu
3-4 gabaliņus saulē kaltētus tomātus
2 ķiploku daivas
eļļa no kaltētiem tomātiem
sinepes ar medu
sāls
pipari.

Sākumā gabaliņos sagriež tomātus, sīpolu, ķiplokus un saulē kaltētos tomātus. Ber cepeštraukā, kurā ceps gaļu.




Ņem pannu un uzkarsē ļoti ļoti karstu. Ielej nedaudz eļļu no saulē kaltētu tomātu burkas un liek virsū fileju. Apcep viegli brūnu no visām pusēm.



Pēc tam, gaļu apkaisa ar sāli, pipariem un kārtīgi apsmērē ar sinēpēm ar medu. Liek cepeštraukā un liek iepriekš sakarsētā krāsnī kādos 180-200 grādos cepties 40-50minūtes. Skatoties cik liels filejas gabals. Man bija tāds - uz 700-800gramiem.
Cepoties ik pa laikam aplaista ar mērcīti, kas izveidojusies no tomātiem.



Lūk, apmēram stundas laikā gaļa gatava. Gatavo fileju sagriež šķēlēs un servē galdā.

Lai labi garšo!

6 komentāri:

  1. Sveika.Gribēju pateikties par to,ka raksti šo blogu. Man tas ir favorīts.
    Tagad esmu sākusi rakstīt savu recepšu kladīti,kura pārsvarā sastāv no tavām receptēm.:)
    ēdieni ir ļoti gardi :) Veiksmi tev tālākos ēdiena experimentos ;)

    AtbildētDzēst
  2. Šis sanāca burvīgs! Galvenais, ka viegli. Man gan sanāca ar savām modifikācijām - daudz tomātiem, parastām sinepēm un beigās no tomātiem un sīpoliem tāda kā mērcīte sanāca. Bet labs!
    Paldies par iedvesmošanu ne tikai šinī receptītē!

    AtbildētDzēst
  3. Sveika! Vakar so receptiti izmeginaju un sanaca bezgala garsiigi!!! Un ta mercite ar sipoliem un tomatiem tik garda! Gandriz skjiivi prasiijas laiziit:))
    Visi tavi edieni izskatas tik kardinosi!!! Tik liels prieks ka esmu atradusi so saitu!
    Liels paldies!!!

    AtbildētDzēst
  4. Man tik apdega sīpoli un ķiploki. Laikam par maz šķidruma. Gaļa pasausa, bet ar mērci ok

    AtbildētDzēst