sestdiena, 2011. gada 10. decembris

Cepta cūkas fileja

Šodien mūsmājās bija svētki! Kāds iemesls?? Pilnīgi nekāds!
Mūsmājās ik pa laikam tīk sarīkot nelielus svētkus pašiem sev un viss kas vajadzīgs ir kā priekš svētkiem saklāts galds, kāds labs vīns un izcilas vakariņas. Vakara noslēgumā mūzika tiek uzgriezta uz pilnu klapi un nododamies neprātīgām dejām. Kā nekā trīs atvases, kas izdancina pēc kārtas un arī cienītais, kas labprāt griežas dejas solī ar mums visiem. Svētki un labs noskaņojums garantēts! Pamēģiniet!
Bet nu pie vakariņām. Galdā cēlu dārzeņus un gaļu. Pie gaļas bija nedaudz pārdomas, ko un kā. Kaut kad, vienā tirgus apmeklējumā iepirkās cūkgaļas fileja. Tad nu šodien tika celta galdā. Sanāca ļoti laba! Svētki izdevās!

Tātad, mums vajadzēs:
1 cūkas fileju
3 ēd.k. olīveļļas
1/2 tēj.k. kaltēti pētersīļi
3 nelielas ķiploku daivas
20gr. sviesta
pipari
sāls

Sākumā sagatavo marinādi priekš gaļas. Bļodiņā ielej 3 ēdamkarotes olīveļļas, pievieno piespietas 3 ķiploku daivas, pustējkaroti pētersīļu(kaltētu) un melnos piparus, visu kārtīgi samaisa.




Cūkas fileju sagriež apmēram 2-3 platās šķēles un viegli ar naža spalu izklapē. Pēc tam liek dziļā šķīvī un samaisa ar marinādi. Atstāj uz 20 minūtēm ievilkties.



Uzkarsē pannu. Vismaz 5 minūtes karsē uz lielas uguns. Kamēr panna karsējas, sviestu sagriež nelielos kubiciņos.

Kad panna uzkarsusi, liekam virsū gaļas sķēles. Minūti cep no vienas puses un tad apgriež uz otru pusi. Kamēr to minūti cepas viena puse, uzliek sviesta kubiciņus. Apgriežot neizmanto asus priekšmetus, bet gan lāpstiņu. Pēc tam kārto uz silta šķīvja un ļauj gaļai kādu 1-2minūtes atpūsties. Sviestu no karstās pannas ielej atsevišķā bļodiņā.



Pēc tam gaļu apkaisa ar sāli un servē galdā. Kā mērcīti var pārliet izkusušo sviestu.




Cepšana līdzīga kā steikam, bet es šo neuzdrošinos saukt par steiku, jo pirmkārt, gaļa bija saldēta, otrkārt, gaļa bija pilnībā izcepusies, lai gan sulīgums tika saglabāts. Bet garša bija laba un svētku noskaņojums bija uz visiem 100%!

Labu apetīti!

1 komentārs: