otrdiena, 2011. gada 8. novembris

Vistas nageti

Ir noticis tas, ko es jau paredzēju. Jaunie pienākumi paņem gana daudz mana laika, lai ēdienreizēs gatavotu kaut ko, ko var fiksi fiksi, laiku un enerģiju daudz netērējot.
Jā... ērtā mājsaimnieču dzīve ir galā. Plusi ir tādi, ka šobrīd esmu visai radošā un enerģiskā stāvoklī, mīnusi - es atņemu laiku savai ģimenei. Taču domājams, ka tuvākajā laikā šis jautājums noskaidrosies.
Taču! Kamēr es vēl ir spējīgs ko pagatavot, tikmēr gatavoju. Doma par nagetiem man prātā ienāca pagalam negaidīti. še ku reku un  ideja pusdienām gatava.Zinu, zinu, nekā veselīga. Eļļā vārīts...brrr. Taču savu reizi noder arī šis variants. Ideāli piemērots uzkodām un daudz gardāks par to ko var  ātrajās uzkodās nopirkt. Kā arī cena un daudzums ogogogo kā atšķiras. Pilnai laimei zvanīju cienītajam, lai mājās braucot atved McDonalds kartupelīšus un uzdzīve var sākties. Ā jā... cōla mūsmājās arī ir zināma.
Tiesa, nagetus bija jāslēpj no jaunākās atvases. Kamēr cepās nākamā porcija, tikām viens visai kāri šņakstina pa vienam gabaliņam un pēc tam atskan uzstājīgs: Vēu!!!

Tātad, mums vajadzēs:
vistas fileju
sinepes ar medu
garšvielas vistas gaļai
olas
rīvmaizi
eļļa
sāls

Ar daudzumiem atkal ir tā, ka jāskatās, cik daudz gatavo. Man bija 5 vistu filejas, 5 olas, 300gr. oranžās rīvmaizes, 1/2 pudeles eļļas, 1,5 ēdamkarotes sinepes, 1/2 tējkarotes garšvielas vistas gaļai un 1 tējkarote sāls.

Sākumā vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, apmēram 1 pirksta platumā.

Pēc tam pievieno sāli, sinepes ar medu(Spilavas ražojums), garšvielas vistas gaļai, man bija SantaMaria. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz kādu stundu iemarinēties.



Kad vista ievilkusies. ņemam dziļo pannu vai katlu, lejam iekšā eļļu. Manā gadījumā pus pudele aizgāja. Un liekam karsēties. Tikmēr bļodiņā sakuļam olas un uz šķīvja izberam rīvmaizi.

Kad eļļa uzkarsusi, bet nav uzvārījusies. Ņemam vistas gabaliņu, iemērcam olā, tad rīvmaizē, atkal olā un atkal rīvmaizē. Kārtīgi no visām malām nopanē un liek karstajā eļļā cepties. Cep brūnus. Cepšanas ilgums atkarīgs no gabaliņu lieluma. Tāpēc nevajag baidīties un pirmo gabaliņu notestēt, pārkniebjot uz pusēm un paskatīties, vai viducis ir gatavs. Tad jau arī būs skaidrs tas cepšanas ilgums.






Izceptos gabaliņus notecina no liekās eļļas un servē galdā. Piedevas pēc pašu ieskatiem.


mmm... VĒU!!!!

Labu apetīti!

9 komentāri:

  1. Sanāca dievīgi!!! Paldies par ideālo recepti!

    AtbildētDzēst
  2. Liels paldies par šo fantastisko fotorecepti! Pamēģināju- sanāca ideāli!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par recpeti! Jūsu receptes ir viegli saprotamas. Noteikti nedēļas nogalē, kad vīrs būs mājās, pagatovošu nagetus, ceru, ka arī metiņai garšos :)

    AtbildētDzēst
  4. Tiešām garšīgi! Pirmo reizi izmēģināju un sanāca vienkārši dievīgi! Un vislabāk garšo ar dipi mērcīti (majonēze+krējums+ķiploks+rīvēts svaigs gurķis)

    AtbildētDzēst
  5. ideāli, burvīgi
    ņamm,ņamm,ņamm,ņamm un velrez ņamm

    AtbildētDzēst
  6. Mjāūū murrrrrr murrrr

    AtbildētDzēst
  7. kas tā par rīvmaizi, kuru izmantoji?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Maximā pirkta. Saucās oranžā rīvmaize. Vai joprojām tādu tirgo, nemācēšu teikt.

      Dzēst