sestdiena, 2011. gada 26. novembris

Mini picas

Šodien jau atkal rosīga diena. No rīta bija fotosesija pie Mimosas Ziemassvētku noskaņās. Cik nu tur sanāca tās noskaņas, tad jau pēc bildēm redzēs, taču gan jau kaut kādas noskaņas būs. Pēc fotosesijas braucām ciemos un svinējām Kates. Ēdām kūku, dzērām sulu un labi pavadījām laiku. Tik atbraucot mājās, secināju, ka nemiers iekšā dīda.
Uztaisīju adventes vainagu. Vēl nav miera. Tad nu lēnu garu, vīnu malkodama pagatavoju mazas piciņas. Par picām tās tā diezgan nosacīti var saukt, taču citu nosaukumu izdomāt nevaru.
Lai arī izcepu diezgan lielu bļodu, noēdās ļoti ātri. Nu ja, karstas vēl bija.

Tātad, mums vajadzēs:
Mīklai
5glāzes miltu
1,5 glāzes piena
1/2 tēj.k. sāls
1 ola
1 paciņa sausā rauga
2 ēd.k. cukurs
2,5ēd.k. eļļas vai sviesta.



pildījumam
desu
sieru
papriku
tomātus
marinētus gurķus
tomātu mērci
garšvielas


Sākumā pagatavo rauga mīklu.

Kamēr rūgst mīkla, sagatavo pildījumu. Šeit jau var izpausties pēc sirds patikas un pēc tā, kas atrodams ledusskapī. Man bija desa, siers, tomāti, paprika un marinēti gurķi. No garšvielām izmantoju ķimenes un baziliku.
Kad mīkla uzrūgusi, ņem pa nelielam gabalam, izvelnē. Nosmērē ar tomātu mērci, ja ir vēlme un tad ber virsū visu ko sirds kāro. Pēc tam, uzmanīgi visu to satin rullītī un sagriež apmēram 2pirkstu platās šķēlēs. Liek uz pannas, piespiež maliņas uz leju, uzkaisa sieru un cep apmēram 180grādos 10-15minūtes. Un viss... servē galdā.










Nekāda revolūcija, nekā jauna. Bet pārbaudīta vērtība, kā vēlām vakariņām, tā agrām brokastīm un svētku uzkodām.

Labu apetīti!

3 komentāri: