piektdiena, 2011. gada 11. novembris

Mīklā cepti sīpolu gredzeni

Sveicu visus Lāčplēša dienā!
Nu ko, arī manā dzīvē atkal ir ieviesušās pārmaiņas. Esmu atgriezusies ērtajā mājsaimnieču dzīvē. Un nevis tāpēc, ka būtu slinka vai nepatiktu strādāt. Nē, es strādātu, labprāt. Taču šajās divās nedēļās secināju sevi ļoti būtiskas lietas.
Pirmā - aktīvā pārdošana nepavisam nav priekš manis. Lai arī izvēlētā darba vieta šķita gana interesanta.
Otrā - negribu savu karjeru būvēt uz savas atvases mācību rēķina. Sapratu, ka atvase nepavisam nav pelnījusi nogurušus, nostrādājušos vecākus, kas vakarā purpinās par neizpildītajiem mājasdarbiem. Kā arī pārējās divas atvases šo situāciju tikai pasliktināja. Tā nu izvērtējot visus plusus un mīnusus nolēmu, ka labāk pamest savas darba ļaužu gaitas. Vismaz konkrētajā uzņēmumā, kurā mīnusu bija vairāk, nekā solīto plusu. Tiesa, nelielas mieles palika, jo ex-vadība uzskatīja par vajadzību uzbraukt augumā. Taču, lai viņiem veicas. Par sevi es nepavisam nešaubos!
To nu šodien kopā ar Milēdiju nosvinējām.
Vakarā, pēc kārtīgām pusdienām secināju, ka gribas ar kaut ko panašķēties. Čipsi, cepumi, grauzdiņi mani neuzrunāja. Uzrunāja sīpola gredzeni. Ehhh.... jācepj... Nu labi, pierunājāt!

Tātad, mums vajadzēs:
4 vidējus sīpolus
1tēj.k. etiķa 9%
3 tēj.k. ūdeni
nepilna tēj.k. sāls
1 ola
1gl. miltu
1gl. alus
1/2 pudele eļļas

Nomizo sīpolus. Pēc tam tos sagriež ripiņās un ber bļodā. 1 tējkaroti etiķa sajauc ar 3 tējkarotēm ūdens un lej virsū sīpolu ripiņām. Kārtīgi samaisa un liek vēsumā ievilkties.





Gatavo mīklu. Bļodā iesit vienu olu, pievieno nepilnu tējkaroti sāli un viegli sakuļ. Tad ber klāt 1 glāzi miltu un nepilnu glāzi alus. Visu samaisa viendabīgā, skābā krējuma konsistencē, mīklu.




Katliņā vai dziļā pannā ielej eļļu un liek karsēties. Kamēr eļļa uzkarst sagatavotajā mīklā ber sagrieztās sīpolu ripas un kārtīgi samaisa.


Kad eļļa ir karsta, ņem pa vienai ripiņai un met karstajā eļļā. Cep līdz gredzeni paliek zeltaini brūni. Tad tos ķeksē laukā un liek sietā notecēt liekajai eļļai. Pēc tam pārber traukā un ceļ galdā.






Sīkie no trauka neatgāja ne soli. Pārņēma nopietnas bažas, vai maz kas paliks bildēšanai. Bet nu paldies dievam, atstāja gan kaut ko. Bet ak tu neraža. Vairs jau nemaz negribas!

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru