ceturtdiena, 2011. gada 24. novembris

Kotletes no putnu gaļas

Uff, kā pieēdos. Knapi kustos un šobrīd spēju domāt tikai un vienīgi par gardu melno tēju. Ceru, pie tādas tikt.
Paralēli vakardienas kārotajiem mandeļu cepumiem, man kārojās arī putnu gaļas kotletes. Sākumā bija doma cept tikai no vistas gaļas - tradicionāli, majonēze+ siers. Taču klīstot gar veikala plauktiem uzdūros tītara maltajai gaļai. Izskatījās gana apetelīgi, lai uzreiz būtu skaidrs, būs vista + tītars. "
Šodien devos vistas maltās gaļas medībās. Negribēju likt klāt saldēto kotlešu masu, bet gan malto filejas gaļu. Zinu, ka mūsu piemājas tirdziņā tādu tirgo par diezgan saprātīgu ciparu, taču līdz turienei netiku. Tad nu nācās pirkt filejas un samalt pašai. Taču zinu, ka iekš Rimi ir nopērkama maltā vistas(fileju) gaļa. Un lai būtu interesantāka garša, pievienoju burkānus un ķimenes. Sanāca labas!

Tātad, mums vajadzēs:
500gr malta vistas gaļa(filejas)
500gr. tītara maltā gaļa
1 vidēji liels burkāns
2 ķiploku daivas
1 tēj.k. ķimeņu
1 ola
sāls
pipari
eļļa cepšanai
50gr sviests
rīvmaize

Tātad, sākumā nomizo un uz smalkās sakņu rīves sarīvē burkānus. Pannā izkausē sviestu un ber klāt burkānus. Sautē apmēram minūtes piecas.



Bļodā liek abas putnu gaļas, pieber 1 tējkaroti ķimenes, sāli, piparus. Notīra un piespiež 2 ķiploku daivas, pievieno burkānus un vienu olu. Visu samīca viendabīgā, vijīgā masā.





Pēc tam atliek tikai cepšanas vaina. No masas veido kotletes, apvīļā rīvmaizē, liek sakarsētā pannā kurā ielieta eļļa un cep zeltaini brūnas no  abām pusēm.





Nu lūk, gardas kotletes gatavas! Servē galdā ar ko vien kārojas.


Labu apetīti!

1 komentārs: