ceturtdiena, 2011. gada 3. novembris

Dārzeņu krēmzupa ar kokosriekstu pienu

Šodien braucot uz darbu sirds apsāpējās. autobusā iekāpa trīs bezdarbnieka paskata vīrieši. Bezdarbnieks - nozīmē nevis tāds, kas nevar atrast darbu, bet negrib un arī alko ir tuvos draugos, bet par bomžiem nenosauksi.
Nu lūk, iekāpa šie trīs ar smagām tašām. Diviem rokās lielie maximas maisi, trešajam rokās liela kartona kaste. Un kad viņš šo kartona kasti nolika uz autobusa grīdas es ieraudzīju, ka tā ir līdz pusei pilna ar papriku. Sarkanu, dzeltenu. Un neba tādām, kas galīgi sabojājusies, ko nereti var nopirkt Centrāltirgū par lētākām naudiņām. Bet gan tādā paskatā, kādā šobrīd ir nopērkama Maximā par 0.78ls/kg. Nedaudz apžuvusi, vietām varbūt tik sākusi bojāties. Es tā pieņemu, jo augšējās izskatījās visai labi. Paprika lika pievērst uzmanību maisiņu saturam un tur, cik noprotu bija fasētie produkti - gaļas, desas. Acīmredzot trijotnei bija makten labs ķēriens pie vietājā lielveikala miskastes. Bet nu sirds iesāpējās, vienīgais ko varēju darīt, mierināt sevi ar to, ka apkašā gan jau noteikti bija krietni sliktākā stāvoklī šīs paprikas.
Jāā....bet nu ko nu par skumīgo. Šodien kārtējo reizi pārliecinājos, ka krēmzupas mūsmājās iet uz urrā! Bērni kā minimums pa divām porcijām noēd. Nekādas ekonomijas. Katliņš, kas domāts divām ēdienreizēm, nu vairs palicis tik cik rīt skolniekam pusdienās. Mazie rīmas!
Zupiņa ātra, vienkārša un nedaudz ar eksotisku piedevu - kokosriekstu pienu.

Tātad, mums vajadzēs:
1 neliela puķkāposta galva
3 vidēji lielas paprikas
5 nelieli burkāni
6-7vidēji lieli kartupeļi
3 sīpoli
3 ķiploku daivas
1 kubiciņš buljona
50gr. sviesta
sāls
cukurs
kaltēti zaļumi

Šoreiz pārkāpu pāri sev un paņēmu buljona kubiciņus. Principā šis produkts nav iecienīts mūsmājās. Bet tā kā nevēlējos noņemties ar buljona vārīšanu, tad nu nācās izlīdzēties ar buljona kubiciņu. Taču, ja ir pieejams buljons, tad labāk izmantot to.

Viss sākas ar dārzeņu mizošanu un tīrīšanu. Kartupeļi, burkāni, paprika un puķkāposts. Notīra, sagriež gabalos, ber katlā, lej klāt ūdeni tik, lai nedaudz apsegtu. Pieber sāli, zaļumus un liek vārīties.



Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež smalkāk. Pannā izkausē 50gramus sviesta un liek cepties sīpolus ar ķiplokiem. Un apcep zeltaini brūnus.



Kad dārzeņi gandrīz mīksti pievieno buljona kubiņu un vāra līdz dārzeņi mīksti. Pēc tam atliek tik blenderēšanas darbi. Sablendē dārzeņus un arī sīpolus ar ķiplokiem. Visu kārtīgi samaisa, liek atkal karsēties un pievieno kokosriekstu pienu. Pagaršo vai pēc garšas ir ok. un servē galdā.





Un lūk cik palika pēc mazo rīmu uzbrukuma.
Bet zupa bija garšīga. Ar vieglu kokosriekstu aromātu un garšu.
Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Dievīga zupiņa....mmmm...

    AtbildētDzēst
  2. Liels paldies par recepti. Pirmo reizi izmantoju kokosriekstu pienu. Izdevās lieliski! Atvasei dikti garšoja.
    Paldies Jums par iedvesmu!

    Guna

    AtbildētDzēst