otrdiena, 2011. gada 15. novembris

Ātrā ābolkūka no Ivetas

Nu jau otrā recepte iesūtīta!
Šoreiz recepti iesūtīja Wonderosa jeb Iveta . Ja vēl mājās saglabājušies āboli, tad var ātri un vienkārši uzcept šo ābolkūku.

Tātad, mums vajadzēs:

6 olas
6 ēd.k. miltu
6 ēd.k. cukura
šķipsna sāls
6 normāla lieluma āboli ( ja maziņi, 2x vairāk)

1. Nomizo ābolus, izgriež serdi un sagriež kubikos.

2. Atdala olu dzeltenumu no olbaltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno  6 ēd.k. cukura, rūpīgi sakuļ.
3. Olu dzeltenumiem pievieno  6 ēd.k. miltu un nesteidzīgi tos iemaisa, lai veidotos staipīgas mīkla.



4. Olu baltumus un šķipsnu sāls sakuļ stingrās putās. Svarīgs priekšnoteikums: traukam jābūt sausam un nedrīkst būt taukains.  Olbaltumi ir saputoti tik stingri, kad apgriež trauku otrādi, putas nekrīt ārā.
5. Putas  uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu mīklā. Mīklu nedrīkst kult, bet rezultātam jābūt viendabīgam.



6. Ieber mīklā ābolus un uzmanīgi iecilā tos.
7. izklāj pannā cepampapīru un izliek tur mīklu. Cep 170 grādos  40 min, krāsniņas durvis nedrīkst virināt, kūka var saplakt.
8. Kad kūka gatava, tā ir  gaisīga, vieglas struktūras. Nedaudz atdzesē un uzsijā cukurpūderi. Baudiet!



P.S. kūka pazūd  10 minūtēs


Paldies Ivetai!



4 komentāri:

  1. to mēs pārbaudīsim!!!

    AtbildētDzēst
  2. Šī ir visvienkāršākā un visgaršīgākā kūka ever, kura nevar nesanākt! Es taisu vienkāršāk - olas, cukuru un miltus visu blenderī - tāpat sanāk gaisīga, pufīga. Tāpat atļaujos arī durtiņas virināt :)
    Var arī ar rabarberiem.
    Pēdējais uzlabojums - pēc 20 min cepšanas uzspiest mazliet spilvas karameļu mērcīti un vēl pa virsu olu sakultu ar skābo krējumu, kanēli un mazliet cukura. Karameļu mērce ir salda, tāpēc pārlējumu vairs nevajag saldāku.

    AtbildētDzēst
  3. Tiešām bez cepampulvera????

    AtbildētDzēst
  4. pēc šis receptes jau uzcepu gan ar āboliem, gan ar rabarbariem, gan ķiršiem....rīt cepsim ar zemenēm! Ļoti vienkārši un ļoooti garšīgi!

    AtbildētDzēst