ceturtdiena, 2011. gada 27. oktobris

Vistas iesmiņš bekonā

Šodien jau ir ceturtdiena, tas nozīmē, ka strauji tuvojas nedēļas nogale un nākošā nedēļa. Un tieši no nākošās nedēļas mazliet baidos, jo sāksies jauns posms. Ceru, ka gana ilgstošs lai varētu nopelnīt lielo piķi (ak, es naivā). Bet nu kamēr ir tikai trešdiena, par jauno posmu nedomāju. Drīzāk ar nopūtu atceros aizvakardienu.
Pagalam negaidīti vīra māte pieteicās savākt manas trīs atvases. Un nevis uz pāris stundiņām, bet gan uz veselu dienu!! Jūs jau noprotat, ko tas nozīmē. Ka biju pilnīgā šokā un mēreni apjukusi, kad apjautu, ka lielāko dienas daļu būšu mājās viena un tad brīvs vakars kopā ar cienīto. Un bērni būs tikai nākošās dienas vakarā mājās! Pirmajā brīdī nezināju kur skriet, ko grābt. Taču pēc pirmās eiforijas un dušas, doma bija skaidra - klasiskais komplekts: Vakariņas, kino un sekss! Vai izdevās - protams!
Šodien jau atkal visi ierindā un jāgatavo saimei vakariņas. Ko lai sadomā?
No bohēmiskajām brīvdienām, kad mana mamma pieskatīja bērnus, atstāja svaigas vistu filejas. Es tās biju nobēdzinājusi saldētavā, ar domu - kaut kad uztaisīšu. Šis kaut kad pienāca šodien un ideja vakariņām bija skaidra - vistas fileja. Bet kā lai gatavo?? Palūkojos, ko ieraudzīšu ledusskapī un tur mani sveicināja bekons. Sak, izlieto mani kamēr es neskrienu prom no ledusskapja, uz savām kājām. Labi, tik traki nebija. Taču ideja skaidra - vista bekonā. Interesantāk - savērpt visu uz iesma!

Tātad, mums vajadzēs:
vistas fileja
bekons
sīpols
ķiploks
sāls
sarkanā paprika(malta)
karijs
melnie pipari
sāls

Ar daudzumiem - katram individuāli. Man uz 5 vistas filejām bija kādi 200gr. bekona,, 1 vidēji liels sīpols u 3 ķiploku daivas. garšvielas uz čujs, ņuhs un poņa.
Vistas fileju sagriež palielos gabalos. Liek bļodā.
Nomizo sīpolu ar ķiplokiem un sablenderē vai sarīvē viendabīgā masā. Lej virsū vistai un pievieno pārējās garšvielas, sāli, piparus, kariju un malto sarkano papriku. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz kādu stundu iemarinēties.



Kad vista iemarinējusies atliek tik vēršanas darbi. Ņem koka iesmiņus un uz tā uzver vistas gabaliņu, tad bekona šķēli, atkal vistas gabaliņu un bekona šķēli. Tā, kamēr iesms pilns.

Kad visa gaļa savērpta uz koka iesmiem, liek uz cepešpannas un cep 200grādos kādas 30-40minūtes.


Nu lūk! Gardi, sātīgi un ātri. Servē galdā ar ko vien vēlas.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru