piektdiena, 2011. gada 14. oktobris

Vista kokosā, karijā ar dārzeņiem

No rīta piecēlos ar domu, ka šodien noteikti gribu gatavot. Esmu nobriedusi izpausties! Jāatzīst, ka sen tā nav bijis. Varbūt tāpēc, ka šodien uzzināju, ka jādodas uz otro krātu uz darba pārrunām? Bet varbūt vienkārši tāpēc, ka esmu labs cilvēks???
Lai nu kā, doma bija skaidra, ka vēlos gatavot. Tikai ko?
Tieši pirms šīm pārdomām Milēdija pieteicās viesos. Skaidrs... jāmeklē kas viegls, sātīgs un ātri pagatavojams. Nobriedu par labu vistai un še ku reku, ar mani sāka runāties recepte, kur vista bija marinēta kokosa pienā! Tāāā.... apmēram stunda laika, līdz ieradīsies Milēdija. Jāpaspēj uz veikalu.
Piekukuļoju jaunāko atvasi, lai sēž ratos un devos uz piemājas Maximu, pēc kokosa piena. Taču, izrādās ka XX Maximā nav nopērkam kokosa piens. Izstaigāju krustu šķērsu un nekādā jēgā. Velns! Ko nu?
Labi, ka pavisam netālu ir Mego, devos turp un iegādājos nepieciešamo produktu! Aleluja, savādāk manis noskatītā recepte draudēja izgāzties.
Taču viss ir labs, kas labi beidzās un pieēdāmies kā rukši. Gaļa sanāca maiga, sulīga un sātīga.

Tātad, mums vajadzēs:
vesela vista
3gab.paprikas
2 tomāti
2 burkāni
2 nelieli sīpoli
3 ķiploku daivas
1 bundžiņa (400ml) kokosa piena
1 ēd.k. karija
melnie pipari
sāls
cukurs

Vistu sadala gabalos. Liek bļodā un pievieno apmēram 1 tējkaroti sāls, 1 ēdamkaroti cukura, 1 ēdamkaroti karija(var vairāk) un melnos piparus. Beigās pielej kokosa pienu un kārtīgi samaisa. Atstāj uz stundu - divām, iemarinēties.






Kad vista iemarinējusies, kārtojam cepeštraukā.

Gabaliņos sagriež papriku, tomātus, sīpolus. šķēlītēs sagriež ķiploku un burkānus sarīvē. Visu samaisa un kārto virsū vistai. Var arī likt zem vistas, taču man šoreiz gribējās, lai dārzeņi saglabā savu kraukšķīgumu.






Cep apmēram 1h kādus 220grādos. Servē galdā ar vārītiem rīsiem.


Lūk, bez lielas piepūles sulīga un maiga vistiņa gatava. Ja dārzeņus kārto virspusē, tie saglabā savu kraukšķīgumu, ja liks zem vistas, tie sasautēsies kopā. Var arī klāt bērt rīsus, taču man par mazu trauks, tāpēc vārīju atsevišķi.

Lai labi garšo!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru