pirmdiena, 2011. gada 10. oktobris

Tomātu sulā marinēti kabači

Jums nav gadījies tā, ka par kādu foršu un gardu recepti uzzināt pārāk vēlu?! Man tā ir gadījies! Tiesa, šoreiz nebūs tā reize, bet vēl nedaudz vēlāk un es varētu rīt siekalas un stūrītī klusiņām raudāt...kāpēc, kāpēc par vēlu tu nāc!
Manas salmu atraitnes dienas beigušās. Esmu to godam izturējusi un lepojos ar sevi. Vīriet's nu ir pie vietas, tas ir pie manis, un dienas atkal rit ierastajā ritmā.
Tā nu sestdien, baudot pēdējo atraitnības dienu braucu viesos pie māsas. Es, visas trīs atvases un mikriņš. Kā turp, tā atpakaļ. Nekādu problēmu, pat ja divi bērni no trim, pa ceļam aizmieg. Taču ne jau par to šis stāsts. Stāsts par to, ka es nežēlīgi pārēdos, pārsmējos un vispār ļoti lai pavadīju laiku, ļoti labā kompānijā. Un kā viens no uz galda esošajiem gardumiem, bija šis brīnums. Marinēti kabači tomātu sulā. Mmmm, cik gardi tie bija. Recepte bija tūlīt noprasīta un sāku jau nepacietīgi dīdīties, kad tad tikšu pie gatavošanas. Šodien, akurāt, bija šī diena, kad droši ķēros klāt gatavošanai.

Tātad, mums vajadzēs:
~1.5kg lielu kabaci
1kg tomātu
3-4 palielus sīpolus
1ēd.k. sāls
3-4ēd.k. cukurs
5-6ēd.k. 9%etiķa
eļļa cepšanai

Sākumā nomizo un no sēklām attīra kabaci. Sagriež ripiņās un pēc tam, ja vēlas, pusripiņās. Tāpat pusripiņās sagriež sīpolus.

Pēc tam, uzkarsē pannu ar nedaudz ielietu eļļu un viegli apcep kabačus no abām pusēm. Sīpolus apcep līdz sāk kļūt caurspīdīgi.




Pēc tam noblanšē tomātus, lai gatavotu marinādi. Noblanšētiem novelk mizu un sablenderē. Masu lej katlā un liek vārīties.



Kad masa uzvārījusies, pievienojam 1ēdamkaroti sāls, 3-4 ēdamkarotes cukura un 5-6 ēdamkarotes etiķa. Visu vēlreiz uzvāra un ņem nost no uguns. Tikmēr uzliek katlu ar ūdeni priekš pasterizēšanas.



Kabačus ar sīpoliem kārtojam iepriekš izkarsētās burkās(es tās vienkārši izskaloju ar verdošu ūdeni) pamīšus aplejot ar karsto marinādi. Kārto līdz burka pilna.



Sapildītās burkas liek katlā, pasterizē kādas 5-7minūtes, kārtīgi aizskrūvē un ļauj atdzist. Pēc tam uzglabā vēsumā.


Nu lūk! Kabači gatavi. Tos, kurus es ēdu, nebija zaudējuši savu kraukšķīgumu. Ceru, ka man būs sanākuši tādi paši!

Paldies Sintijai par recepti - čaiņiki rullē!

1 komentārs:

  1. es šogad atklāju marinētus kabačus kurkumā. Nu dikti labi, dikti...tāpat arī šie izskatās labi :)
    Diemžēl šogad mani lielie kabači palika ārpus manas mazās virtuves :( un nekas burciņās neielikās.

    AtbildētDzēst